Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Νίκη με ανατροπή για τον Άρη, με λυτρωτή Καπνίδη στις καθυστερήσεις!


Με τον Αντώνη Καπνίδη να αποδεικνύεται "χρυσή" αλλαγή, καθώς μπήκε στο ματς στο 87΄ και σκόραρε το νικητήριο γκολ στο 91΄, ο Άρης πήρε άλλη μία νίκη με ανατροπή, επικρατώντας του ΑΟ Χανίων με 2-1 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για την 7η αγωνιστική
της Football League.
Αυτή ήταν η 5η διαδοχική νίκη των "κιτρίνων" στο πρωτάθλημα και η δεύτερη συνεχόμενη με ανατροπή (μετά τα Τρίκαλα και πάλι στο Χαριλάου), με την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου να δυσκολεύεται, αλλά τελικά, έστω και με αρκετή δόση άγχους, να αποχαιρετάει το 2016 με θετικό αποτέλεσμα στο τελευταίο παιχνίδι του έτους.
Τα Χανιά είχαν προηγηθεί στο 20΄, ο Τάτος ισοφάρισε στο 40΄ και στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης πίεσε ασφυκτικά και έχασε πολλές ευκαιρίες. Τελικά λυτρώθηκε με τον Καπνίδη, που "ντύθηκε" Άγιος Βασίλης περνώντας ως αλλαγή στην αναμέτρηση στο 87ο λεπτό και σκοράροντας το γκολ της ανατροπής και της νίκης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (91΄).
Ο αγώνας
Από ένα δοκάρι για τις δύο ομάδες
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 8ο λεπτό και ήταν για τα Χανιά. Ο Τσουκάνης έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Άρης απάντησε έχοντας επίσης δοκάρι στο 16΄, με σουτ του Ντούνη μέσα από την περιοχή.
«Πάγωσαν» το Χαριλάου τα Χανιά
Στο 20΄, στο ήδη παγωμένο από το τσουχτερό κρύο «Κλεάνθης Βικελίδης», υπήρξε «παγωμάρα» από το γκολ του Ζέρη που άνοιξε το σκορ για τα Χανιά. Ο Ανάκογλου έκανε λάθος πάσα λίγο έξω από την περιοχή, οι Χανιώτες έπιασαν στον ύπνο την «κίτρινη» άμυνα με τον Ραούλ Μπράβο να χάνει το μαρκάρισμα του Ζέρη, ο οποίος βρήκε χώρο στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Διούδη δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.
Πίεση και ισοφάριση για τον Άρη
Μετά το γκολ που δέχτηκε ο Άρης πίεσε για την ισοφάριση. Στο 22΄ ο Αθανασίου μπλόκαρε πάνω στη γραμμή κοντινή κεφαλιά του Μπράβο και στο 31΄ απέκρουσε δύσκολα εκτέλεση φάουλ του Τάτου. Στο 38΄ απείλησε επίσης με χτύπημα φάουλ ο Μπαργκάν με την μπάλα να περνάει άουτ. Τα Χανιά προσπαθούσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις, δίνοντας βαρύτητα και προσοχή κυρίως στα νώτα τους.
Τελικά στο 40΄ ο Άρης πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Τζανακάκης βρήκε τον Τάτο με βαθιά μπαλιά στην περιοχή, αυτός κοντρόλαρε και με ωραίο σουτ από το ύψος του πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1 φέρνοντας το ματς στα ίσα πριν το ημίχρονο.
Πίεση και ευκαιρίες ο Άρης
Με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου ο Άρης απείλησε και πάλι καθώς η κεφαλιά του Παυλίδη ύστερα από εκτέλεση κόρνερ έφυγε άουτ. Ο Νίκος Αναστόπουλος έριξε στο ματς τους Τζεμπούρ και Μιλούνοβιτς αρχικά κάνοντας την ομάδα του πιο επιθετική και οι δυο τους έγιναν επικίνδυνοι αλλά δεν έβρισκαν το δρόμο προς τα δίχτυα.
Ο μεν πρώτος στο 75' με το σουτ του έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής να φεύγει απελπιστικά άουτ ενώ ο δεύτερος στο 77' εκτέλεσε ένα φάουλ με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω.
Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να πιέζουν ασφυκτικά και να αναζητούν την ανατροπή, με το άγχος βέβαια να τους κυριεύει όσο κυλούσε ο χρόνος. Τα Χανιά προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τα κενά στην άμυνα των «κιτρίνων» που ρίσκαραν αρκετά και ανοίχτηκαν πολύ. Έψαχναν τις αντεπιθέσεις απειλώντας σε 1-2 περιπτώσεις που βρήκαν χώρους, δίχως αποτελεσματικότητα όμως στην τελική προσπάθεια.
Λύτρωση για τον Άρη με «χρυσή» αλλαγή
Στο 91' ήρθε η λύτρωση για τον Άρη, όταν σε γέμισμα του Τάτου από μακριά ο Ζόρο με κεφαλιά προς τα πίσω προσπάθησε να απομακρύνει, έκανε λάθος όμως με την μπάλα να φτάνει στον Καπνίδη, ο οποίος από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και πανηγύρισε έξαλλα χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς ως αλλαγή που αποδείχτηκε «χρυσή».
Συνθέσεις:
Άρης (Nίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης, Τσουμάνης (67΄Τζεμπούρ), Ραούλ Μπράβο, Ιντζίδης, Ανάκογλου, Παυλίδης (87' Καπνίδης), Μπαργκάν, Ίλιτς, Τάτος, Ντούνης (74΄Μιλούνοβιτς)
Χανιά (Θώδορος Γκάτζιος): Αθανασίου, Ζέρης, Ηρακλής, Θεολόγου, Γκεμίσης (89' Ζορό), Φουρλάνος, Τσουκάνης, Αποστολόπουλος (67΄Ντούμος), Σιάννης, Σταματής, Βαρούχας (54΄Νικολόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου