Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Γιάννης Κυανίδης : Να επικρατήσει το ΕΜΕΙΣ έναντι του ΕΓΩ σε συλλογικό, κομματικό και παραταξιακό επίπεδο

η εικόνα προφίλ του Yannis KyanidesΤο βασικό πρόβλημα της χώρας είναι πολιτικό, και κυρίως η αδυναμία των πολιτικών δυνάμεων και κομμάτων να συνεννοηθούν σε ένα αναγκαίο εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, όπως έγινε στην Ιρλανδία, την Κύπρο κ.λπ, που εφάρμοσαν μνημόνια- μεταρρυθμίσεις και τώρα πλέον αναπτύσσονται. Δυστυχώς, τα "Ζάππεια" και τα "προγράμματα
Θεσσαλονίκης" στοίχησαν ακριβά στην Ελλάδα. Αυτή
ακριβώς η αδυναμία συνεννόησης ταλανίζει και τη βάση του μεσαίου χώρου, της σοσιαλδημοκρατίας και κεντροαριστεράς. 

Τη στιγμή που απαιτείται Εθνική Συνεννόηση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, δεν νοείται να μην μπορεί να επιτευχθεί η συνεννόηση και ενοποίηση όλων των δυνάμεων και συλλογικοτήτων που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Προοδευτικής Παράταξης. 

Στον στόχο της ενοποίησης του χώρου, στη βάση ενός προγράμματος ξεκάθαρων αρχών και στόχων, είναι αναγκαίο να υποχωρήσουν κομματικές, ομαδικές και προσωπικές επιδιώξεις και στρατηγικές. Να επικρατήσει το ΕΜΕΙΣ έναντι του ΕΓΩ σε συλλογικό, κομματικό και παραταξιακό επίπεδο. Πρώτα είμαστε όλοι στρατιώτες και μετά στρατηγοί.

 Συλλογική και θεσμική λειτουργία, διαφάνεια, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα, πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά που θα διέπουν τη συγκρότηση της παράταξης. Εξουσιομανείς, αριβίστες και καριερίστες μπορούν να αναζητήσουν την τύχη τους αλλού.

Η προσπάθεια της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην κατεύθυνση αυτή φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Η ανιδιοτέλεια που αποπνέουν οι χειρισμοί της φαίνεται να αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας. 
Πρέπει να συνεχίσουμε, με όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στο χώρο της Κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και του προοδευτικού κέντρου, με ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό λόγο, με αλήθεια και ρεαλισμό, χωρίς δημαγωγίες και λαϊκισμούς, για να γίνουμε το ισχυρό, προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας, που θα ‘επιβάλει’ την εθνική συνεννόηση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων σε ένα εθνικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση.
Γιάννης Κυανίδης Γραμ. Ν.Ε Πασοκ Β΄Θεσσαλονίκης
Δημοσιεύτηκε Thessnews 28/1/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου