Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα καθαρίσω τα Εξάρχεια

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα καθαρίσω τα Εξάρχεια -Τι θα κάνω με μετακλητούς και μονιμοποιήσεις στο ΔημόσιοΗ κυβέρνησή μου θα περιλαμβάνει αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς" τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha. "Ο κ. Τσίπρας απαξίωσε την έννοια της πολιτικής ανανέωσης" πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι "πρέπει να δώσουμε μια νέα ελπίδα που θα στηρίζεται στην αλήθεια και όχι στο ψέμα".

"Θα σκεφτόμουν να μπουν στην κυβέρνησή μου πρόσωπα από την αγορά, για να ασχοληθεί κάποιος με την πολιτική πρέπει να έχει κολλήσει "ένσημα"" τόνισε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης. "Δεν θέλω παιδιά του κομματικού σωλήνα στην κυβέρνησή μου. Άνθρωποι από την αγορά είναι ευπρόσδεκτοί στη ΝΔ" σημείωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 
Ακόμη επεσήμανε ότι "δεν θα ζητούσαμε εκλογές αν δεν ήμασταν πεπεισμένοι ότι μπορούμε να κυβερνήσουμε. Έχουμε ξεκάθαρο σχέδιο, θέλουμε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές, θέλουμε να κάνουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις".
Αναφορικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε χαρακτηριστικά. "Για τη δήλωσή μου ότι υπάρχει λίπος θα σας δώσω δύο παραδείγματα.
Οι συνολικές δαπάνες του προϋπολογισμού για τους φορείς του υπ. Μεταφορών έχουν ξεφύγει κατά 500 εκατομμύρια. Η κυβέρνηση σήμερα, εξακολουθεί και προσλαμβάνει σωρηδόν κόσμο. Οταν σήμερα μονιμοποιούν κόσμο, προσθέτουν στο Δημόσιο ένα περιττό βάρος. Εμείς απολύσεις δεν θα κάνουμε. Αλλά εάν κάποιος συμβασιούχος μονιμοποιείται με τρόπο παράνομο – και έχουμε περιπτώσεις που θα τις αναδείξουμε τις επόμενες ημέρες – εκεί θα είμαι πολύ προσεκτικός. Παράνομες μονιμοποιήσεις εμείς δεν θα κάνουμε.
Θα επανεξετάσουμε όλες τις μονιμοποιήσεις που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αν είναι παράνομες δεν θα εγκριθούν.Αυτό δεν ισχύει για τις προσλήψεις π.χ. στο χώρο της Υγείας. Εξακολουθούμε να προσλαμβάνουμε απίθανες ειδικότητες, ανθρώπων με υποχρεωτική εκπαίδευση και όχι π.χ. νοσηλευτές. Αυτά θα τα αλλάξουμε. Η κυβέρνηση δεν επιτρέπει σήμερα σε κάποιον δήμαρχο να κάνει προσφυγή για υπάλληλό του εφόσον δεν έχει τελεσιδικήσει δικαστική απόφαση, προκειμένου να κρατήσει ανοικτές τις προσλήψεις από την πίσω πόρτα".

"Ο σκοπός μου δεν είναι να εκμεταλλευτώ κάποια λεπτά δημοσιότητας" είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Επιπλέον αναφερόμενος στο προσφυγικό είπε πως "ο κ. Μουζάλας θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί".
Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριξε πως "όσα έχουμε πει είναι κοστολογημένα. Για παράδειγμα, όταν ανακοινώσαμε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% κάποιοι έλεγαν γιατί όχι 50%. Γιατί δεν πρόκειται να υποσχεθούμε κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε. Οι εταίροι μας γνωρίζουν ότι είμαστε μεθοδικοί και οργανωμένοι.Η μείωση των φόρων ειδικά σε επιχειρήσεις είναι απολύτως επιβεβλημένη. Θα το κάνουμε. Είναι ο μόνος τρόπος να στείλουμε μήνυμα στην επιχειρηματική κοινότητα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας".
"Θα παρουσιάσουμε πολύ σύντομα ένα νέο νομοσχέδιο που θα αναφέρεται στο πως θα πρέπει να δομείται μια κυβέρνηση. Αυτό θα είναι και το πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφίσει η νέα Βουλή. Οι μετακλητοί υπάλληλοι δεν θα πρέπει να αμοίβονται με τα σημερινά μισθολόγια" αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στην επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "εκτρέφεται στον κύκλο των Εξαρχείων μια νέα γενιά τρομοκρατών, κυκλοφορούν άτομα με όπλα, και πυροβολούν ανενόχλητοι". Οι εν λόγω αντιεξουσιαστές είναι τρομοκράτες της επόμενης γενιάς". Ακόμη για άλλη μια φορά ο κ. Μητσοτάκης διαβεβάιωσε ότι θα "καθαρίσει" τα Εξάρχεια, ενώ πρόσθεσε ότι θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου. 

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου