Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Στο Αλεξάνδρειο ο τελικός Κυπέλλου Άρης-Παναθηναϊκός!

Το Αλεξάνδρειο θα είναι τελικά το γήπεδο διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ, ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό, στις 18 Φεβρουαρίου.Οι δύο φιναλίστ του θεσμού αποφάσισαν από κοινού να γίνει ο αγώνας στο "Nick Galis Hall", στην έκτακτη σύσκεψη της ΕΟΚ που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο ορισμός της έδρας του τελικού είχε μετατραπεί σε... σίριαλ το τελευταίο διάστημα και τελικά υπήρξε ανατροπή, καθώς ο αγώνας δε θα γίνει τελικά ούτε στο ΟΑΚΑ όπως φημολογούταν τις τελευταίες ώρες, αλλά ούτε και στα γήπεδα του Ηρακλείου, της Λάρισας και της Ξάνθης που είχαν πέσει στο τραπέζει ως προτάσεις. Άρης και Παναθηναϊκός πήραν από κοινού την οριστική απόφαση να γίνει ο τελικός στο Παλέ. Έτσι, "κιτρινόμαυροι" και "πράσινοι" θα διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στη Θεσσαλονίκη και στην έδρα του Άρη.
Ο Άρης πρότεινε το Αλεξάνδρειο στη σημερινή σύσκεψη και ο Παναθηναϊκός δέχθηκε. Έτσι, δεν έγινε κλήρωση ανάμεσα στο ΟΑΚΑ, το Αλεξάνδρειο και το κλειστό "Δυο Αοράκια" του Ηρακλείου. Και αφού Λάρισα και Ξάνθη είχαν τεθεί εκτός συζήτησης, οι πράσινοι στήριξαν την δήλωση που είχαν κάνει πριν από μερικές μέρες (ήθελαν ο αγώνας να διεξαχθεί στη Βόρεια Ελλάδα) και απάντησαν θετικά στην πρόταση για το Αλεξάνδρειο. Οι Θεσσαλονικείς τους ευχαρίστησαν και κάπως έτσι το σίριαλ ολοκληρώθηκε.
Το τζάμπολ του μεγάλου αγώνα ο οποίος θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της σεζόν, θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 17:00. Η ημερομηνία της αναμέτρησης μεταφέρθηκε μία ημέρα πριν από την Κυριακή 19 του μήνα όπως είχε αρχικά οριστεί. Αυτό γιατί εκείνη τη μέρα (19/2) έχει οριστεί στην Τούμπα ο ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Βέροια. Η Αστυνομία δεν ήθελε να ρισκάρει πιθανή συνάντηση των οπαδών των τριών συλλόγων και έτσι ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ πήγε μία μέρα νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου