Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Σαχινίδης: Δεν θέλουν να υλοποιήσουν μέτρα μέχρι να φτάσουν στην κάλπη

saxinidis-den-theloun-na-ulopoiisoun-metra-mexri-na-ftasoun-sti-kalpiΟ πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης εξέφρασε την ευχή η κυβέρνηση να έχει αποστασιοποιηθεί από την λογική του καλοκαιριού του 2015 και να μην πάμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο.   Διερωτήθηκε δε αν ο Υπουργός Οικονομικών κ.Τσακαλώτος που δήλωνε τον Οκτώβριο του 2016 «'Αν δεν έχουμε
συμφωνία μέχρι τον Δεκέμβριο καταστρεφόμαστε» αν αποστασιοποιείται από αυτές τις δηλώσεις.

Δεν θέλει να υλοποιήσει μέτρα στο διάστημα που μεσολαβεί έως τις εκλογές   

"Η επιλογή στέκομαι απέναντι από τους Ευρωπαίους και τους απειλώ ότι θα αυτοκτονήσουμε όλοι μαζί, την οποία είχε χρησιμοποιήσει και το καλοκαίρι του 2015 η Κυβέρνηση, είναι αδιέξοδη. Θέλω να πιστεύω πως πλέον η Κυβέρνηση έχει αποστασιοποιηθεί από τέτοιες λογικές» ανέφερε και εκτίμησε πως « από τη μία διαχειρίζεται το ζήτημα που θα αντιμετωπίσει πολιτικά όταν κλείσει η συμφωνία και από την άλλη πλευρά προσπαθεί με κάθε τρόπο ότι αυτά που θα κληθεί να υλοποιήσει δεν θα είναι μέσα στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από σήμερα μέχρι και την ημέρα που θα πάει σε εκλογές».
Ο κ. Σαχινίδης τόνισε πως πάντοτε υπήρχαν διχογνωμίες στους δανειστές ότι «δεν υπάρχει η αντίληψη της πολιτικής συμφωνίας» και υπογράμμισε « Πρέπει να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ώστε να μην προχωρήσουμε σε τέταρτο μνημόνιο. Δεν έχουμε πετύχει τίποτα από όσα έχουν δρομολογηθεί.
Οι πολίτες της Ελλάδας συνειδητοποιούν  ότι ενώ άλλες 3 χώρες έχουν βγει από τα μνημόνια, σε αγορές με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, εμείς είμαστε ακόμη".
Στο ερώτημα αν υπάρχει άσκηση σωτηρίας που έλεγε η κα Γεννηματά για οικουμενική κυβέρνηση ή θέλετε εκλογές απάντησε : 
"Η Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ αναφέρθηκε στην αναγκαία εθνική συνεννόηση η οποία θα επιταχύνει την έξοδο της χώρας από την κρίση.Η κα Γεννηματά δεν μίλησε ποτέ για οικουμενική κυβέρνηση. Δεν έχουμε βγει από την κρίση γιατί ποτέ τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δώσουν την αναγκαία πολιτική και κοινωνική συναίνεση, όπως συνέβη στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο.
Η κα Γεννηματά επισημαίνει ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδα και δεν μπορεί τη βγάλει από την κρίση, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην οικονομία άρα τότε πρέπει να υποβάλλει την παραίτηση της, αυτό είναι μία έντιμη επιλογή.
Όσο υπάρχει η αβεβαιότητα για την αξιολόγηση, καλλιεργείται διεθνώς ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει στην Ευρωζώνη και οι θυσίες του λαού πηγαίνουν χαμένες. Δεν έρχεται κανείς να επενδύσει στη χώρα μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου