Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Άρθρο του Απόστολου Πάνα : "Κεντροαριστερά η ώρα των προτάσεων "

Φωτογραφία του Απόστολος Πάνας.Τελικά τα καταφέραμε ,ύστερα από πολύ προσπάθεια και κόπο η αντίστροφή μέτρηση για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς άρχισε. Όλοι εμείς που πιστέψαμε σε αυτό το εγχείρημα νιώθουμε μια γλυκιά χαρά καθώς η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του αρχηγού της υπό διαμόρφωση παράταξης, αφού ξεπέρασε τους σκοπέλους της διαδικασίας, ήρθε η ώρα να εισέλθει στο πιο ουσιαστικό κομμάτι της: την παρουσίαση των πολιτικών προτάσεων.

Πλέον λοιπόν είμαστε μπροστά στο κρίσιμο σημείο αυτής της προσπάθειας ,γιατί μεσώ των πολιτικών θέσεων οι δυνητικοί ψηφοφόροι θα μπορέσουν να κρίνουν και να αποφασίσουν ποιον θα επιλέξουν. Ήρθε η ώρα να αποτυπωθούν προτάσεις για τη παράταξη, πως τι θέλουμε , πως θα συγκροτηθεί , πως θα μείνει ενωμένη και πως θα κάνει τις αναγκαίες ρήξεις με το πολιτικό κατεστημένο του παρελθόντος.

Συγχρόνως όμως θα πρέπει να παρουσιαστεί και ένα σχέδιο για τη χώρα, είναι απαραίτητο και κρίσιμο ζήτημα στην παρούσα φάση να καταγραφούν οι βασικές αρχές και οι θέσεις καθενός από τους υποψηφίους ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες ποιες είναι οι διαφορές και ποιες οι κύριες προτεραιότητές τους.

Ήρθε η ώρα των προτάσεων για την εργασία, τη δημοσιά διοίκησή, το προσφυγικό, τη παιδεία την επιχειρηματικότητα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και ύστερα από 8 χρόνια κρίσης η ελληνική κοινωνία αναζητά απαντήσεις.

Το ζήτημα είναι να φτιάξουμε μια νέα παράταξη με το δικό της ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα να δούμε τι πραγματικά έφταιξε και να το αλλάξουμε αυτό θα είναι και το σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στις άλλες πολιτικές δυνάμεις , αυτό χρειάζεται ο κόσμος και από αυτό θα εξαρτηθεί το στοίχημα της συμμετοχής.

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει πραγματικά έτοιμους χωρίς συμβιβασμούς και ημίμετρα,   προσαρμοσμένούς στα νέα δεδομένα της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας.Αναμένουμε επομένως με μεγάλο ενδιαφέρον, τις προτάσεις των υποψηφίων για την επόμενη μέρα από αυτούς θα εξαρτηθούν πολλά και για αυτούς άλλα και για εμάς τους υπολοίπους.

 
Πάνας Απόστολος 
Μέλος Κεντρικού Συμβουλίου Δημοκρατικής Συμπαράταξης  

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ THESSNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου