Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Οργισμένη απάντηση Γεννηματά για την πρόταση να ενοποιηθούν οι ΚΟ ΔΗΣΥ-Ποταμιού

Το ΠΑΣΟΚ μέσα από τη διακήρυξη της Φ. Γεννηματά Μήνυμα ότι η ίδια εγγυάται την ενότητα για την επόμενη ημέρα της Κεντροαριστεράς και τώρα και μετά τις εκλογές, έστειλε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. 
Ταυτόχρονα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έδωσε οργισμένη απάντησε σε όσους

ζητούν να ενοποιηθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗ.ΣΥ και του Ποταμιού, λέγοντας ότι αν γίνει αυτό θα κάνουμε χάρη σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και θα παραβιάσουμε την εντολή του ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα η κ. Γεννηματά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «Είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα και την επόμενη ημέρα. Σήμερα αποτελεί κατάκτηση αλλά δεν ήταν καθόλου αυτονόητο. Έχω ακολουθήσει πιστά ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για να φθάσουμε έως εδώ. Πολλοί απαξίωσαν την πρωτοβουλία μου τα προηγούμενα χρόνια. Και δεν πίστευαν ότι θα προχωρήσει. 

Όμως είμαστε σήμερα εδώ και η πρωτοβουλία έχει πάρει σάρκα και οστά. Και θα εγγυηθώ την ενότητα και μετά τις εθνικές εκλογές. Και δεν πρόκειται να επιτρέψω ο νέος Ενιαίος Φορέας της Κεντροαριστεράς να είναι ένα άθροισμα από τιμάρια και βαρονία. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, το έχω πει σε όλους τους τόνους και με τις πράξεις μου όλο αυτό το διάστημα το έχω αποδείξει. Όσο αφορά το θέμα των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, επειδή άκουσα να λένε ότι υπάρχει κρυφή συμφωνία, τι είναι αυτά; Εδώ υπάρχει κοινός νους σε πράγματα που είναι γνωστά εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. 

Υπάρχει λοιπόν ένας σεβασμός στη δημοκρατική και θεσμική τάξη, σεβασμός στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού που ψήφισε Ποτάμι, που ψήφισε Δημοκρατική Συμπαράταξη και έχουμε εντολή για τη συγκεκριμένη θητεία. Και αν θέλετε, όλοι αυτοί που λένε σήμερα ότι θα έπρεπε άμεσα να ενοποιηθούν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες και όχι απλά να συντονίζονται με δύο φωνές αλλά με κοινή δράση, όπως λέμε μαζί με τον κ. Θεοδωράκη, χάρη κάνουν στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι θα μειωθεί η δυνατότητά μας για αντιπολιτευτική δράση μέσα στη Βουλή, αυτή τη στιγμή που είναι πάρα πολύ κρίσιμη περίοδος και πρέπει να ακούγονται οι δύο πρόεδροι, οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και να είναι περισσότερος ο χρόνος του ελέγχου που κάνουμε απέναντι στην κυβέρνηση. Να τελειώνουμε, λοιπόν, με αυτούς που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και με την υποκρισία». 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου