Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Ο οδικός χάρτης του Κινήματος Αλλαγής και ο ρόλος των προσώπων

o-odikos-xartis-tou-kinimatos-allagis-kai-o-rolos-twn-proswpwnΤον οδικό χάρτη για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς (Κίνημα Αλλαγής) καταρτίζει το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά, με τους βασικούς πρωταγωνιστές να αναλαμβάνουν κεντρικούς
ρόλους.
Μετά από πληθώρα επαφών τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ όλων των πλευρών, συμφωνήθηκε μια καλή πολιτική βάση, “ευκρινή και με καθαρούς όρους για όλους”, για τα επόμενα βήματα, όπως λένε οι συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Την περασμένη Πέμπτη συνεδρίασε για πρώτη φορά και το εξαμελές Πολιτικό Συμβούλιο του νέου φορέα, τα μέλη του οποίου ανέλαβαν ξεκάθαρες αρμοδιότητες:
- Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης την επικοινωνία και το άνοιγμα σε νέα ακροατήρια.
- Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το ζήτημα της θέσης της χώρας στην Ευρώπη και τον κόσμο.
- Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος τη σύσταση του νέου καταστατικού.
- Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την ολοκλήρωση του πολιτικού σχεδίου “Ελλάδα”.
- Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης την ιδρυτική διακήρυξη.
Συντονιστής της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου αναλαμβάνει ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου.
Ο δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας θα είναι υπεύθυνος των εκλογικών διαδικασιών, με τη συνδρομή, όπου χρειαστεί, στελεχών της επιτροπής Αλιβιζάτου που είχε οργανώσει την εκλογή ηγεσίας.
Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου θα αποτελείται από 350 μέλη, ενώ τον κ. Κεγκέρογλου θα συνεπικουρεί μια οργανωτική γραμματεία από 29 μέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύνθεση των οργάνων έχει ατύπως αποφασιστεί ως εξής:
- ΠΑΣΟΚ 45% (συμπεριλαμβάνονται στελέχη προτεινόμενα από Φ. Γεννηματά και Ν. Ανδρουλάκη)
- Ποτάμι 20%
- Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 15%
- ΔΗΜΑΡ 10%
- Κινήσεις Πολιτών/ ΕΔΕΜ, κλπ 10%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου