Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Μήνυμα Φώφης Γεννηματά με πολλούς αποδέκτες

Αποτελέσματα εκλογών Κεντροαριστεράς – Γεννηματά: «Πήρα καθαρή εντολή, αύριο πάμε όλοι μαζί»
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στέλνει η Φώφη Γεννηματά, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο των επαφών της με όλους τους εμπλεκόμενους στην πορεία για τη σύσταση του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

«Το κίνημα αλλαγής» όπως προτείνεται να ονομάζεται ο νέος φορέας θα προχωρήσει μπροστά χωρίς συμβιβασμούς και μεμψιμοιρίες» σχολιάζουν στελέχη της ΔΗΣΥ και για αυτό η νεοεκλεγείσα πρόεδρος Φώφη Γεννηματά είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει να δημιουργηθούν φαινόμενα που στο παρελθόν κόστισαν πολιτικά στην παράταξη. Δεν υπάρχει συλλογική ηγεσία, παρά μόνο συλλογική λειτουργία, είναι το μήνυμα που στέλνεται καθώς και η ίδια η κα. Γεννηματά μέσα στην εβδομάδα έκανε σαφές ότι η ίδια λαμβάνει τις αποφάσεις και η ίδια παίρνει και το ρίσκο και το κόστος αν αυτό υπάρχει.
Με την έννοια αυτή η πρόεδρος της ΔΗΣΥ , θέλει να δείξει ότι συζητά με όλους στο τέλος όμως η ίδια θα λάβει την οριστική απόφαση όποια και αν είναι αυτή. «Ο κόσμος που μας ψήφισε, θέλει να πάμε μπροστά» επαναλαμβάνει και γι αυτό το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει με ανάλογους ρυθμούς έτσι ώστε να μην υπάρξει απογοήτευση.
Μετά την ανακοίνωση της στελέχωσης του Πολιτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή των κυρίων , Θεοδωράκη, Καμίνη, Ανδρουλάκη, Παπανδρέου και Θεοχαρόπουλο , το βάρος τώρα πέφτει στην ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι όπου σε πανηγυρικούς τόνους στην αίθουσα Γερουσίας της βουλής, ο νέος φορέας θα κάνει την πρώτη εμφάνιση με την σημερινή του οργανωτική και πολιτική μορφή. Στόχος είναι να δοθεί η εικόνα στην κοινωνία, ότι ο νέος φορέας «κίνημα αλλαγής» από εδώ και στο εξής θα κινείται με ενιαίο τρόπο και θα εκφράζεται με πρώτη την κυρία Γεννηματά αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη. Σε επίπεδο κοινοβουλίου , τη μάχη με την κυβέρνηση θα αναλάβουν φυσικά η ΦώφηΓεννηματά ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού όλοι μαζί θα δίνουν τον τόνο της αντιπολίτευσης.
Κατά την πρώτη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί σε πανηγυρικούς τόνους, θα μιλήσουν για το πώς θα κινηθεί ο νέος φορέας και ποιοι θα είναι οι στόχοι του, η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος θεοδωράκης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Στην ίδια αίθουσα δεν θα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα προεδρεύει στη συνεδρίαση της σοσιαλιστικής διεθνούς στη Σαούλ , ενώ θα συμμετέχουν στελέχη από την ΔΗΣΥ , όλοι οι συνυποψήφιοι της κυρίας Γεννηματά που έλαβαν μικρότερο ποσοστό στις εκλογές όπως οι κύριοι Γάτσιος και Πόντας καθώς και οι επικεφαλής των κινήσεων που συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή στα πρώτα στάδια δημιουργίας της ΔΗΣΥ.
Η συγκεκριμένη πολιτική εκδήλωση έχει μεγάλη σημασία, γιατί μέσα από τις ομιλίες θα φανεί και η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο νέος φορέας απέναντι στην κυβέρνηση , αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση. Το στίγμα δηλαδή της αντεπίθεσης πάνω στο οποίο θα κινούνται όλα τα στελέχη χωρίς παραφωνίες.
Ήδη η κυρία Γεννηματά τις προηγούμενες ημέρες τα πρώτα δείγματα γραφής τα έδωσε, όταν εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση των πλειστηριασμών που για το νέο φορέα είναι μείζονος σημασίας θέμα.
Η κυρία Γεννηματά πιέζει την κυβέρνηση για να προστατέψει με νόμο την πρώτη κατοικία για να μην χάσουν οι οφειλέτες τη στέγη τους και μείνουν στο δρόμο όσοι έχουν κόκκινα δάνεια προς τις τράπεζες. Είναι γνωστό άλλωστε πως από την 1/1/2018 καμία προστασία ακινήτου δεν υφίσταται και όλα κινούνται υπό την ρομφαία των πλειστηριασμών.
Ακόμη η υπόθεση με την Σαουδική Αραβία είναι ένα επίσης θέμα που η αντιπολίτευση ανεβάζει τους τόνους με στοιχεία που φέρνει στην δημοσιότητα ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο νέος φορέας προετοιμάζεται και για την συζήτηση στη βουλή κατά την ψηφοφορία στις 22 Δεκεμβρίου για τον κρατικό προϋπολογισμό.
Μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι παρεμβάσεις , τότε η Φώφη Γεννηματά , θα ανακοινώσει και το επόμενο κομματικό όργανο του νέου φορέα, που θα έχει την ευθύνη για την λειτουργία του , στην πορεία προς το συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Μαρτίου. Σε αυτό το όργανο, θα μετέχουν αρκετά στελέχη από όλες τις πλευρές που θα έχουν την ευθύνη για τα διαδικαστικά θέματα (εισηγήσεις, επιτροπές, κ.α) . Στόχος όλων είναι να μην υπάρξουν καθυστερήσεις , ολιγωρίες και πισωγυρίσματα καθώς η πιθανότητα εκλογών μέσα στο 2018 κανείς δεν μπορεί να την αποκλείσει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου