Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Γ. Καμίνης: Γιατί δεν βγάζουν σε δημοπρασία και τις συχνότητες της ΕΡΤ;

Αποτέλεσμα εικόνας για γιωργος καμινης
"Πάνε να βάλουν τον Αθήνα 9.84 και τους δημοτικούς σταθμούς σε δημοπρασία" δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη, με αφορμή τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου για αδειοδότηση και των
δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών.

"Η πρόταση αυτή πάσχει. Γιατί δεν βάζουν και τη συχνότητα της ΕΡΤ σε δημοπρασία, να την διεκδικήσουν ιδιώτες; Ή θα δεχθούμε ότι υπάρχουν δημοτικοί ραδιοσταθμοί και μάλιστα τόσο μεγάλης ιστορικής εμβέλειας, όπως ο Αθήνα 9.84, που θα πρέπει να κρατήσουν το δημοτικό τους χαρακτήρα ή το αρνούμαστε αυτό. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση, παρά τις προηγούμενες εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αν δεν ήταν κυβέρνηση θα διερρήγνυε τα ιμάτια του αν έβλεπε να συμβαίνει κάτι τέτοιο κάνει πίσω. Αλλά σε αυτά μας έχουν συνηθίσει πια. Ή υπάρχει δημοτικό ραδιόφωνο που εξυπηρετεί δημοτικούς σταθμούς, δηλαδή τα συμφέροντα της πόλης ή μιλάμε για μια πλήρη ιδιωτικοποίηση των πάντων", ανέφερε.
Ερωτηθείς αν διακρίνει πολιτική σκοπιμότητα ο κ. Καμίνης είπε: "Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση κάνει κάποιες κινήσεις οι οποίες εξυπηρετούν ένα στενά εννοούμενο, δικό τους, κομματικό συμφέρον» και επεξήγησε: «Εννοώ αυτήν την πολύπλευρη επίθεση που κάνει στους δήμους, είτε αυτό αφορά στην εισαγωγή της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές προκειμένου να αποκτήσει μια κάποια πολιτική ισχύ εκεί που της στερείται παντελώς, είτε αφορά αυτήν την ιστορία με τους δημοτικούς ραδιοσταθμούς. Εγώ θα μπορούσα να πω ότι ναι, υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου