Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Το Κίνημα Αλλαγής για την απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού στη Φώφη Γεννηματά

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας γεννηματαΤο «μπαλάκι», που της πέταξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την απαντητική επιστολή του στην πρόταση της για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, πήρε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και το…
επέστρεψε με μεγάλη δύναμη πίσω!
Ειδικότερα, στην απάντησή του ο κ. Τσίπρας στην πρόταση της κας Γεννηματά αναφορικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, συμφωνεί αφενός στην ανάγκη «για μια γενναία Συνταγματική Αναθεώρηση, που θα σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία πρέπει να προχωρήσει η χώρα», που υπερτονίζει στην επιστολή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν και φροντίζει να ξεκαθαρίσει πως «ο τόπος χρειάζεται μια γενναία τομή, αυτή δεν  μπορεί να είναι πολιτικά ουδέτερη». Και σε εκείνο το σημείο της επιστολής του «ρίχνει το μπαλάκι» στην κα Γεννηματά,  αναφέροντας πως «ο τόπος έχει ανάγκη μια προοδευτική τομή και κατ΄επέκταση μια προοδευτική Συνταγματική Αναθεώρηση, για την οποία φρονώ ότι οι παρόντες κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί επαρκούν προκειμένου να διαμορφωθεί  -σύμφωνα με όσα ο νομοθέτης ορίζει- μια θετική πλειοψηφία εκκίνησης της Αναθεωρητικής Διαδικασίας» και καταλήγει: «Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι είμαι πάντα στη διάθεσή σου προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά τις προτάσεις σας».
Τώρα από το περιβάλλον της προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν πως «αναγκάσαμε την κυβέρνηση να κινηθεί σύμφωνα με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και όχι με βάση εξωθεσμικές και παρα-κοινοβουλευτικές, που χρησιμοποιούσε ως τώρα». «Τα λέμε στη Βουλή για το τι είναι προοδευτικό και τι όχι», καταλήγουν «κύκλοι» στελεχών, κοντά στη Φώφη Γεννηματά, διαμηνύοντας «Stop» στο επιχειρούμενο «φλερτ» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.
Σημειώνεται, πως η κα Γεννηματά στην επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Πολιτικούς Αρχηγούς (εκτός της ΧΑ) σχετικά με την αναγκαιότητα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως "είναι ανάγκη για μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση, που θα σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία πρέπει να προχωρήσει η χώρα. Χρειαζόμαστε ένα Σύνταγμα λιτό, απλό, λειτουργικό, βασισμένο στις αρχές της ελευθερίας και του κράτους δικαίου. Προσαρμοσμένου στις σύγχρονες ανάγκες της χώρας, χωρίς φλύαρες, ξεπερασμένες και περιττές διατάξεις, που θα εκφράζει και θα συμπυκνώνει ένα συνολικό αίτημα Ανόρθωσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου