Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ξένο fund σε ΕΒΖ ή εκποίηση για εξόφληση τεύτλων

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΒΖΜε άδεια χέρια κι εμφανή απογοήτευση αποχώρησε η αντιπροσωπεία των τευτλοπαραγωγών της χώρας από τις διαδοχικές συναντήσεις, που είχε το πρωί της Δευτέρας 26 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας κι Ανάπτυξης, για το θέμα
της εξόφλησής τους από την ΕΒΖ, αλλά και για το μέλλον της καλλιέργειας στην Ελλάδα.
Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, όσο και ο υπουργός Γιάννης Δραγασάκης περιορίστηκαν να πουν στους αγανακτισμένους συνομιλητές τους να κάνουν υπομονή άλλο ένα 24ωρο, καθώς υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την εξαγορά του ομίλου της ΕΒΖ ΑΕ και έως το βράδυ της Τρίτης 27 Μαρτίου, το τοπίο -κατά τα λεγόμενά τους- για το εάν οι διαπραγματεύσεις θα τελεσφορήσουν ή όχι, θα έχει ξεκαθαρίσει.
«Μας είπε ο κ. Χαρίτσης πως περιμένουν από ένα ξένο fund να απαντήσει σήμερα ή το πολύ έως αύριο αν θα εξαγοράσει όλο τον όμιλο και εφόσον όλα πάνε καλά θα εξοφληθούμε και εμείς τα 6,2 εκατ. Ευρώ, που έχουμε λαμβάνειν από την ΕΒΖ, καθώς στη συμφωνία θα είναι και η εξαγορά των αποθεμάτων ζάχαρης», ανέφερε στο Agronews ο παραγωγός Χρήστος Βαρούτης από τις Σέρρες, που μετείχε στην πρωινή συνάντηση με τον κ. Χαρίτση, στο γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος δήλωσε βαθιά απογοήτευση όχι μόνο για το γεγονός ότι οι τευτλοπαραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί ακόμη, αλλά και γιατί «φτάσαμε 26 Μαρτίου και σε όλη την Ελλάδα δεν έχει σπαρθεί ούτε στρέμμα τεύτλα». Σε ένα ξέσπασμα οργής μάλιστα, τόνισε πως «η χρονιά πάει χάθηκε. Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα από διοίκηση. Είναι επικίνδυνοι».
Ανάλογες παραινέσεις προς τους παραγωγούς για υπομονή υπήρξαν κι από τον Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, είπε πως γίνεται προσπάθεια να δοθεί ολοκληρωμένη λύση, ενώ άφησε να εννοηθεί πως δεν είναι δυνατό να έρθει ο πρωθυπουργός την Τετάρτη το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και να έχει δρομολογηθεί κάποια εξέλιξη.
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ακόμη και αν δεν τελεσφορήσει η προοπτική του στρατηγικού επενδυτή (σ.σ. ο κ. Δραγασάκης φέρεται να είπε ότι είναι τρεις οι ενδιαφερόμενοι…), θα ενεργοποιηθεί το «plan Β» που προβλέπει την τμηματική ή εν συνόλω εκποίηση των αποθεμάτων ζάχαρης ώστε να εξοφληθούν οι παραγωγοί και από εκεί και πέρα, άγνωστο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου