Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Toυ Βαγγέλη Γιακουμή : Ευτυχώς που η Φώφη Γεννηματά δεν είδε μόνο το δένδρο

Αποτέλεσμα εικόνας για βαγγελης γιακουμηςΗ Φώφη Γεννηματά πήρε την απόφαση να μην εκλεγούν οι εθελοντές που θα λάβουν μέρος ως σύνεδροι στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος σε μια εβδομάδα, γιατί ενώ υπήρχαν αντιδράσεις κυρίως
από το Ποτάμι, η ίδια δεν θέλησε να χαλάσει αυτό το ωραίο που δημιούργησε για οργανωτικής φύσεως προβλήματα.
Γνώριζε και γνωρίζει η πρόεδρος της ΔΗΣΥ τις αδυναμίες οργανωτικές και πολιτικές όλων των κομματιών που συμμετάσχουν στην ΔΗΣΥ και απαρτίζουν το συνολικό εγχείρημα για την ενιαία κεντροαριστερά. Ωστόσο εκείνο που δεν έκανε η ίδια, είναι να πατήσει πάνω τους πολιτικά να εκμεταλλευτεί την πολιτική κυριαρχία του κόμματός της, να μιλήσει από θέση ισχύος και να στυλώσει τα πόδια της λέγοντας ότι εκείνη έχει τα μαχαίρι εκείνη και το πεπόνι.
Αντιθέτως, με όρους πολύ δημοκρατικούς, με υπομονετικό διάλογο, με διαρροές από άλλους που αντιμετώπισε πολλές φορές που ήταν και εναντίον της, αλλά και με μεγάλη υπομονή προς χάριν του γενικού πολιτικού συμφέροντος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του νέου φορέα, δεν έκανε πίσω. Δεν γκρέμιζε αλλά πάντα έχτιζε, δεν κοιτούσε τα μικρά ούτε τι έλεγαν ορισμένοι.
Γνώμονάς της ήταν και είναι η επιτυχία της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα που θα βάζει τέρμα στα ψευδοδιλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που όπως και η ίδια λέει, ταλαιπωρούν τους πολίτες.
Βεβαίως δεν τα έκανε όλα αυτά μόνη της ασφαλώς συνέβαλαν και εκατοντάδες άλλοι. Μόνη της όμως ήταν που από την πρώτη στιγμή έδειξε τη διάθεση της να παλέψει και να πετύχει προς αυτό τον στόχο. Να ενώσει την πολυδιασπασμένη κεντροαριστερά σε ένα ενιαίο πολιτικό φορέα και φαίνεται προς στιγμή, ότι το στοίχημα που έβαλε το κερδίζει.

thecaller.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου