Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι το πρώτο σύγχρονο «ψηφιακό κόμμα»

Αποτέλεσμα εικόνας για μανωλης Χριστοδουλάκης«Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι το πρώτο σύγχρονο «ψηφιακό κόμμα». Έχει ήδη υλοποιηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα κάνει πράξη τη δέσμευση μας για λειτουργία από τη βάση προς την ηγεσία, από κάτω προς τα πάνω», ανέφερε σε συνέντευξή του στο
Έθνος ο νέος γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.
Διαβάστε απόσπασμα της συνέντευξης, που ανέβασε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:
"Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι το πρώτο σύγχρονο «ψηφιακό κόμμα». Έχει ήδη υλοποιηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα κάνει πράξη τη δέσμευση μας για λειτουργία από τη βάση προς την ηγεσία, από κάτω προς τα πάνω. Διασφαλίζει την άμεση σχέση με τα μέλη μας και τους πολίτες, μέσα από την οποία θα μπορούν να εκφράζουν τις ανησυχίες, τις απόψεις και τις προτάσεις τους.
Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει με τα θεσμικά όργανα του κινήματος στην επαρχία, και στη συνέχεια στόχος είναι να εξαπλωθεί σε όλα μας τα μέλη. Να κάνουμε πράξη τη σύνθεση, την πολυσυλλεκτικότητα και την εσωτερική δημοκρατία. - Στόχος μας είναι να ξεφύγουμε από το τυπικό μοντέλο κόμματος που έχουμε συνηθίσει και αυτό ακριβώς συμφωνήθηκε ομόφωνα και από την Εκτελεστική Γραμματεία του Κινήματος Αλλαγής.
Είμαστε αποφασισμένοι να εντάξουμε στις δομές μας ανθρώπους από την κοινωνία, ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν ξανασυμμετάσχει ποτέ σε κομματικούς σχηματισμούς, επιστήμονες, νέους, διακεκριμένους στο αντικείμενο τους, ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν και όχι κάτι να πάρουν. Να δομήσουμε ένα Κίνημα ουσιαστικής Αλλαγής. Και αυτό ξεκινάει πρώτα από μέσα. - Στο Κίνημα Αλλαγής είμαστε αποφασισμένοι. Τη λύση θα τη δώσουμε εμείς. Με πολιτικούς όρους και με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Με αφετηρία τα 12+1 σημεία του Ιδρυτικού μας Συνεδρίου, με έμφαση στο +1: «Στήριξη της Νέας Γενιάς της πατρίδας μας, με μέτρα που παρέχουν περισσότερες δυνατότητες για επιχειρηματικότητα, εξέλιξη, εργασία, δημιουργία οικογένειας, αλλά και με κίνητρα για συμμετοχή των νέων ανθρώπων στην πολιτική της χώρας. Με κονδύλια για την έρευνα και καινοτομία, και ξενόγλωσσα τμήματα στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ώστε να προσελκύσουμε νέους Έλληνες επιστήμονες που δουλεύουν στο εξωτερικό.» Οι νέοι της χώρας μας θα είναι μέρος της λύσης. Και από αυτούς θα ξεκινήσει και η συγκρότηση του νέου μας φορέα. Οι συσχετισμοί στην κοινωνία έχουν αλλάξει. Ήρθε η ώρα να αλλάξουν και στη Βουλή! "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου