Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Διαφωνούν οι βουλευτές του Ποταμιού με το «εκλογές τώρα» της Φ. Γεννηματά

diafwnoun-oi-bouleutes-tou-potamiou-me-to-ekloges-twra-tis-f-gennimataΣυνεχίζονται οι διαφωνίες στο Κίνημα Αλλαγής για το αίτημα «εκλογές εδώ και τώρα» που κατέθεσε δημόσια η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά την εβδομάδα που μας πέρασε.
Μετά τις έντονες επιφυλάξεις του επικεφαλής του
Ποταμιού, ο οποίος μέσω διαρροών έκανε γνωστές τις ενστάσεις του με την πρωτοβουλία της κ. Γεννηματά, στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται με δημόσιες τοποθετήσεις τους οι περισσότεροι βουλευτές του Ποταμιού, προκαλώντας δυσαρέσκεια στη Χαριλάου Τρικούπη. 

 Δανέλλης: Εθνικά μη επωφελής η πρόταση Γεννηματά

«Δεν είναι εθνικά επωφελές το να σηκώνουμε ζητήματα εκλογών. Η εκλογολογία βλάπτει τη χώρα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. Λίγο πριν την έξοδο από το Πρόγραμμα τα σενάρια εκλογών δεν είναι ρεαλιστικά», είπε στην  ΕΡΤ1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης.
Ο κ. Δανέλλης υποστήριξε πως οι αντιφάσεις που δημιουργούνται πλήττουν την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα του ΚΙΝΑΛ και στέλνουν λάθος μήνυμα στους πολίτες, υπενθυμίζοντας πως πριν λίγες μέρες το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε πρόταση για συνταγματική αναθεώρηση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η πρόβλεψη να μην πηγαίνουμε σε εκλογές πριν από το πέρας της τετράχρονης κοινοβουλευτικής θητείας.
«Η κοινή πορεία μέσα στο Κίνημα Αλλαγής δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Το ξέραμε από την πρώτη μέρα» επεσήμανε ο Βουλευτής Ηρακλείου, συμπληρώνοντας πως για την ώσμωση απαιτείται χρόνος και διαδικασίες, καθώς το Κίνημα Αλλαγής δεν προέκυψε ως ενιαίο κόμμα, αλλά ως μία «ομπρέλα» κομμάτων και κινήσεων.

Μαυρωτάς: Αιφνιδιάστηκα, μάλλον συμβολικό το αίτημα εκλογών

Αποστάσεις από το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής για εκλογές τώρα, πήρε ο βουλευτής του Ποταμιού στο Υπόλοιπο Αττικής Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.
"Με αιφνιδίασε το αίτημα για εκλογές" παραδέχτηκε ο γραμματέας της Κ.Ο. του Ποταμιού και πρόσθεσε: "Δεν έγινε κάποια κοινοβουλευτική συνάντηση για να τα συζητήσουμε όλα αυτά". Τόνισε επίσης ότι η θέση του Ποταμιού είναι ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. "Το να ζητάς τώρα εκλογές μάλλον γίνεται για το συμβολισμό του πράγματος, επειδή μας λένε ότι προσεγγίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ", υποστήριξε. Το προβληματικό σημείο του αιτήματος για εκλογές, όπως είπε, είναι ότι αν γίνονταν τώρα δεν θα είχε κλείσει η αξιολόγηση, δεν θα είχε ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και δεν θα ξεκινούσε η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

Λυκούδης: Δεν το συζητήσαμε στα όργανα του κόμματος

Πολύ ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τη διεξαγωγής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με αντικείμενο το περιεχόμενο των επαφών της κυβέρνησης με τους δανειστές ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του Ποταμιού στην Α’ Αθηνών Σπύρος Λυκούδης μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3.
Ωστόσο, αναφερόμενος στην κατάληξη της πρότασης για άμεση προσφυγή στις κάλπες, επεσήμανε την ανάγκη μιας ευρύτερης υποστήριξης λέγοντας ότι δεν υπήρξε συζήτηση στα αρμόδια όργανα του Κινήματος.

Θεοδωράκης: Πιστεύουμε στην ολοκλήρωση των εκλογικών κύκλων

Σε νέα παρέμβασή του το απόγευμα του Σαββάτου, ο Σταύρος Θεοδωράκης συνέχισε να κρατά αποστάσεις από το «εκλογές τώρα», λέγοντας με κομψό τρόπο (ΕΡΤ): «To Ποτάμι πιστεύει την ολοκλήρωση των εκλογικών κύκλων. Προφανώς όμως υπάρχουν προβλήματα στο πώς πολιτεύονται οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Εμείς θέτουμε το ζήτημα όχι μια απλή αλλαγή κυβέρνησης, αλλά μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα»,.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου