Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Κυρανάκης: Με απογοήτευσε η στάση της Φώφης στο θέμα του ασύλου

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας ΚυρανάκηςΣτην Πειραιώς δεν είδαν με καλό μάτι τη δήλωση Γεννηματά για το ακαδημαϊκό άσυλο και σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης εξέφρασε χωρίς περιστροφές την απογοήτευση
της αξιωματικής αντίπολιτευσης για όσα είπε η επικεφαλής του Κινηματος Αλλαγής (δείτε τα σχετικά tweet της κυρίας Γεννηματά κάτω) . 
Σε δηλώσεις του στον News 24/7  o κ. Κυρανάκης δήλωσε απογοητευμένος από τη στάση της κυρίας Γεννηματά για το θέμα του ασύλου, που -όπως παρατήρησε- «έχει μετατραπεί σε άσυλο παρανομίας στα πανεπιστήμια». «Το γεγονός ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θέλει να διατηρηθεί αυτό το άσυλο με λυπεί», είπε, καθώς σήμερα έτσι όπως έχει καταντήσει ο θεσμός του ασύλου, το μόνο που κάνει, είναι «να προστατεύει τις μολότοφ και τους εμπόρους ναρκωτικών και όχι τις ιδέες, γι αυτό και πρέπει να καταργηθεί». «Οταν γίνεται μια παράνομη πράξη πρέπει να παρεμβαίνει η αστυνομία και βέβαια πρέπει να πάψουμε να είμαστε η μοναδική χώρα εκτός από τη βόρεια Κορέα που δεν επιτρέπει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια», σημείωσε ο κ. Κυρανάκης στη συνέντευξή του. Όσον αφορά το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης που άνοιξε ο Πρωθυπουργός, γνωστοποίησε πως η  κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει δική της πρόταση με 50 υπογραφές βουλευτών και να τη θέσει σε ψηφοφορία. «Αν η κυβέρνηση», τόνισε, «αρνηθεί το άθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για τα οικονομικά των δήμων κοκ. δεν πρόκειται να συμπράξουμε. Όλα τα κόμματα είναι υπέρ της κατάργησης του άρθρου 86 για το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Εφόσον δεν πετύχουμε τις συνθήκες συναίνεσης τότε θα αποφασίσει η ΚΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου