Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : Η σημερινή "πρώτη του σταθμού μετρό στο Σιντριβάνι" και το φαινόμενο της εξαπάτησης και της αυτοεξαπάτησης

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣΟι άνθρωποι έλεγαν, λένε και θα λένε ψέματα για να υποστηρίξουν τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις τους.
Το ίδιο συμβαίνει με τις ομάδες ανθρώπων κάθε μορφής, τα κόμματα και τα κράτη.
Όμως η απόλυτη επικράτηση του φαινομένου αυτού συμβαίνει στις μέρες μας και είναι άκρως επικίνδυνο.

Δεν θα αναφερθώ σήμερα στη διεθνή πρακτική, αφού και μόνο ο Τραμπ θα ήταν αρκετός να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό μου - θα μιλήσω για τα κόμματα και κυρίως για την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, δεδομένου ότι αυτοί κυρίως διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.
Το παράδειγμα του μετρό Θεσσαλονίκης και τα σημερινά εγκαίνια του σταθμού στο Σιντριβάνι από τον πρωθυπουργό είναι το απόλυτο παράδειγμα της αυτοεξαπάτησης και της εξαπάτησης.
Διπλά αν βάλω και τη σημερινή ανακοίνωση της ΝΔ για τη φιέστα της κυβέρνησης, θα έχουμε την πλήρη τεκμηρίωση του ισχυρισμού μου.
Ο πρωθυπουργός αν ρωτούσε τους κυβερνητικούς παράγοντες πότε έφτασε ο μετροπόντικας στον σταθμό Σιντριβάνι και πόσο χρόνο έκανε να ολοκληρωθεί, δεν θα δεχόταν να οργανώσει τη φιέστα.
Το ίδιο ερώτημα θα έπρεπε να κάνει και η σημερινή ηγεσία της ΝΔ στους δικούς της υπεύθυνους.
Επειδή δεν θα το κάνουν και θα μείνουν στην πρώτη επιλογή τους, θα τους θυμίσω:
Ο πρώτος μετροπόντικας έφτασε στις 10/11/2009 και ο δεύτερος στις 30/1/2010 και μέχρι τις αρχές του 2012 είχε κατασκευαστεί το 50% του σταθμού.
Γιατί χρειάστηκαν άλλα εφτά χρόνια να κατασκευαστεί το υπόλοιπο 50%, εκ των οποίων περίπου τα τρία χρόνια ήταν της προηγούμενης κυβέρνησης και τα σχεδόν τέσσερα της σημερινής;
Δυστυχώς, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, σε ένα βαθμό δικαιολογημένα, θα αποδεχθεί τις "αλήθειες" των κομμάτων, ανάλογα με την κομματική πίστη της.
Την αλήθεια όμως τη μαθαίνουμε όταν ξέρουμε και θέλουμε να κάνουμε το σωστό ερώτημα και όχι όταν απαντάμε στο ερώτημα που βολεύει τη δική μας "αλήθεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου