Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Κ. Μητσοτάκης: Σκηνοθετημένο το "διαζύγιο" Τσίπρα - Καμμένου

undefined
Για "σκηνοθετημένο διαζύγιο" ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον
τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

"Τσίπρας και Καμμένος βρίσκονται σε απόλυτη συνεννόηση για να βολευτούν και οι δύο: Ο ένας για να μην βάλει την υπογραφή του στη Συμφωνία των Πρεσπών και ο άλλος για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Δανείζει βουλευτές για να αποσπάσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ο κ.Τσίπρας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Όχι δεν πιστεύω τον Καμμένο. Οι δυο των ΑΝΕΛ παραμένουν υπουργοί και οι δύο δεν διαγράφονται από τους ΑΝΕΛ, ώστε να μείνουν στη Βουλή. Είναι μία συνεννοημένη αποχώρηση. Είναι ένα σκηνοθετημένο διαζύγιο. Απλά πλέον συγχωνεύτηκαν και αποτελούν ένα. Βλέπουμε μία βαθιά έκπτωση στην πολιτική ζωή", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και υπογράμμισε πως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει "ναι" στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρσπών και τη στάση του κόμματός του, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε:
"Η θέση της ΝΔ είναι η ίδια από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ουδέποτε εκείνος αναγνώρισε την ονομασία Μακεδονία, καθώς γνώριζε τους κινδύνους. Είναι η ίδια θέση, με του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Η συμφωνία είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο που υπάρχει και η ταυτότητα και η εθνότητα. Προφανώς και θα καταψηφήσουμε τη συμφωνία. Αν έχουν προηγηθεί εκλογές, η βουλή δεν θα κυρώσει τη συμφωνία.
Είναι χρέος μου να είμαι ρεαλιστής και έντιμος. Αν η συμφωνία κυρωθεί στη Βουλή και ταυτόχρονα η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αυτό θα έχει γίνει. Όμως δεν θα έχουν μπει στην ΕΕ. Δεν θα πω ποτέ καλώς τον Μακεδόνα πρωθυπουργό. Η ένταξη στην ΕΕ θα εξαρτηθεί από τις σχέσεις καλής γειτονίας που θα δείξουν".
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως εάν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει κυρωθεί, θα διαπραγματευτεί από την αρχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου