Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Η Παναχαϊκή "έσπασε" το αήττητο του ΠΑΟΚ- Στην Τούμπα θα κριθεί η πρόκριση

undefined
Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για το 2019, καθώς ηττήθηκε με 2-1 από την Παναχαϊκή των... χιλίων προβλημάτων στην Πάτρα, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας
.


Ο Μπαστακός άνοιξε το σκορ στο 35ο λεπτό, ο Καρέλης ισοφάρισε στο 56΄ και ο Λουμπαρδέας έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Αχαιούς στο 68ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στην αναμέτρηση. Βέβαια, η πρόκριση θα κριθεί στον αγώνα ρεβάνς στην Τούμπα, ωστόσο οι Πατρινοί που έπαιξαν ψυχωμένα και με περίσσιο πάθος, έδειξαν ότι θα παλέψουν για να πετύχουν την έκπληξη παίρνοντας μία ιστορική νίκη σήμερα.
Με το σημερινό αποτέλεσμα μπήκε τέλος στο αήττητο σερί του ΠΑΟΚ επί ελληνικού εδάφους, όπως και στο αήττητο σερί 15 αγώνων στον θεσμό του Κυπέλλου. Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ είχε να χάσει στη διοργάνωση από τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (2-0) τη σεζόν 2016-17, καθώς πέρσι κατέκτησε το τρόπαιο χωρίς ήττα.
Ο Δικέφαλος του Βορρά πραγματοποίησε κακή εμφάνιση στο γήπεδο της Αγυιάς, προβληματίζοντας έντονα με την απόδοσή του σε ματς κόντρα αντίπαλο από τη Football League, που αντιμετωπίζει μάλιστα πολλά και σοβαρά διοικητικά προβλήματα που ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τον σύλλογο το τελευταίο διάστημα.
Στον αγώνα που διεξήχθη στην "σκιά" της μεταγραφικής υπόθεσης Πρίγιοβιτς, ο Λουτσέσκου παρέταξε τους "ασπρόμαυρους" με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, με τους Κίτσιου, Τόσκα, Βαρέλα και Μαλεζά στην άμυνα, Μαουρίσιο, Σάκχοφ και Ελ Καντουρί στη μεσαία γραμμή, τον Λημνιό δεξιά, τον Ουάρντα αριστερά και τον Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης.
Ενδεικτικό της εικόνας του α΄ημιχρόνου απεικονίζεται στην στατιστική, με τους γηπεδούχους να σημειώνουν έξι τελικές προσπάθειες (σ.σ. τρεις εντός εστίας) έναντι των δύο του Δικεφάλου και την κατοχή να είναι απόλυτα μοιρασμένη (49-51%). Όσο ο ΠΑΟΚ έδειχνε να... χωλαίνει μεσοαμυντικά, τόσο περισσότερο... θράσος έδειχνε η Παναχαϊκή, η οποία επιβραβεύτηκε για τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού της στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης. Η Παναχαϊκή βγήκε ταχύτατα στην κόντρα επίθεση, θέλοντας να πιάσει στον ύπνο τους «ασπρόμαυρους», με τον Κυνηγόπουλο να επιχειρεί ένα συρτό σουτ, τον Πασχαλάκη να αποκρούει ασταθώς και τον Μπαστακό να παίρνει το... ριμπάουντ και με πλασέ προ κενής εστίας να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για το 1-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Όντας με την πλάτη στον τοίχο, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο β΄μέρος αποφασισμένος να βρει άμεσα το γκολ της ισοφάρισης και να μπει σε θέση οδηγού, κάτι που έγινε στο 59΄ μετά από εξαιρετική σκέψη του Σάκχοφ και ωραία ανάπτυξη από τα δεξιά, με τον Λημνιό να σημαδεύει τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 1-1.
Μετά την ισοφάριση, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειχνε ικανή να «χτυπήσει» την ανατροπή, η μπάλα όμως δεν έκανε το χατήρι του Λημνιού στο 65΄και ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε για μια ακόμη στιγμή αδράνειας στο 68΄με τον Λουμπαρδέα να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του για το 2-1.
Κάπου εκεί παρενέβη ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος προχώρησε σε άμεσες αλλαγές, τοποθετώντας τον Λημνιό ω δεξί μπακ, μεταφέροντας τον Κίτσιου στα αριστερά και τον Τόσκα δίπλα στον Βαρέλα προκειμένου να αγωνιστεί με τους Καρέλη, Πέλκα και Ελ Καντουρί ως τριπλέτα στην επίθεση. Μάλιστα, δεν δίστασε να τα παίξει όλα γι΄όλα, κλείνοντας τις αλλαγές του με τον Ζαμπά, αποσύροντας τον Μαουρίσιο.
Οποιαδήποτε πινελιά έβαζε όμως ο Ραζβάν Λουτσέσκου, φάνηκε πως δεν ήταν αρκετή προκειμένου να αλλάξει η εικόνα στο σκορ του παιχνιδιού, με τον ΠΑΟΚ να ηττάται εν τέλει με 2-1 και τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς με φόντο τον επαναληπτικό της Τούμπας.
Συνθέσεις:
Παναχαϊκή (Σ. Οφρυδρόπουλος): Καπούταγλης, Σταματόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Πολίμος, Παπατόλιος, Πλέγας, Ελευθεριάδης (66’ Καρατσανάκοφ), Αργυρόπουλος (61’ Κολ), Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (82’ Μωραίτης).
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κίτσιου, Βαρέλα, Μαλεζάς (73’ Μπίσεσβαρ), Τόσκα, Σάχοφ, Μαουρίσιο (81’ Ζαμπά), Λημνιός, Ουάρντα (66’ Πέλκας), Ελ Καντουρί, Καρέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου