Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Σκληρή επίθεση Σημίτη σε ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη - Μη ικανοποιητική λύση η Συμφωνία των Πρεσπών


 Σκληρή επίθεση Σημίτη σε ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη - Μη ικανοποιητική λύση η Συμφωνία των Πρεσπών (VIDEO)«Η εικόνα της χώρας μας είναι αρνητική. Ακολουθεί σταδιακά καθοδική πορεία»τόνισε στην αρχή της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης.


Σε μια κατάμεστη αίθουσα που τον αποθέωσε κατά την είσοδο του ο Κ. Σημίτης εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης τόσο για την πολιτική της όσο και για την Συμφωνία των Πρεσπών.
«Έχουμε μια κυβέρνηση με κύριο στόχο την εξουσία. Εφαρμόζει πολιτικές όχι για όλους τους Έλληνες αλλά για τη δημιουργία ενός στρώματος οπαδών της» σημείωσε κάνοντας λόγο για «δημαγωγική κυβέρνηση» που μοιράζει ποσά δεξιά και αριστερά για την προσέλκυση ψηφοφόρων.«Στόχος είναι η ανάπτυξη. Μόνο έτσι θα μειωθεί η ανεργία. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από ένα κυβερνητικό κόμμα που μοιράζει χρήμα σε όποιον του αρέσει» συμπλήρωσε.
Συνεχίζοντας την σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σημείωσε πως δεν έχει βασικές αξίες όπως:
* Αντιμετώπιση προβλημάτων κοινή για όλους.
* Να πληροφορεί με ειλικρίνεια τους πολίτες για την οικονομική κατάσταση της χώρας.
* Ο κοινωνικός διάλογος δεν είναι δυνατόν να γίνει με την σημερινή κυβέρνηση
* Σεβασμός προς όλους τους πολίτες ακόμα και αυτούς που δεν πρόσκεινται στην παράταξη της.
Ο Κ. Σημίτης τάχθηκε υπέρ της μείωσης των υποσχεθέντων πλεονασμάτων προς τους εταίρος μας ώστε να υπάρξει ανάπτυξη καθώς και για την κατάργηση κεκτημένων ομάδων πληθυσμού φέρνοντας για παράδειγμα την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Πίστευα και πιστεύω πάντα η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τις εξελίξεις στο Βαλκανικό της περίγυρο» σημείωσε αρχικά στην τοποθέτηση του για την Συμφωνία των Πρεσπών.
«Η εκκρεμότητα με Σκόπια παρεμπόδιζε κοινές επιδιώξεις και μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς στα Βαλκάνια.
Έπρεπε να λυθεί. Ήταν προς το συμφέρον μας να λυθεί» πρόσθεσε.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση όμως ότι έπρεπε να βρει μια κοινή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν αντιπαλότητες στο εσωτερικό της χώρας.
«Προχώρησε χωρίς συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα. Το αναπόφευκτο αποτέλεσμα ήταν μια μη ικανοποιητική λύση και η αντιπαράθεση με όλη την αντιπολίτευση που θεώρησε ότι η Ελλάδα υποχώρησε σε σημαντικά θέματα» ξεκαθάρισε ο πρώην πρωθυπουργός.
Ο Κ. Σημίτης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αύξησε αλόγιστα τις δαπάνες μετά το 2004 αποδίδοντας της την κυριότερη αιτία για την κρίση.
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα το χαρακτήρισε παραπλανητικό ενώ για τον Γ. Βαρουφάκη ανέφερε πως «Τα συνεχή μαθήματα του τότε υπουργού οικονομικών της χώρας ήταν κάτι που  έκανε τους Ευρωπαίους ομολόγους του να θυμώσουν. Τους θεωρούσε ηλίθιους».

Κάλεσε τον κόσμο της δημοκρατικής Αριστεράς όπως είπε να στηρίξει το ΚΙΝΑΛ στις επερχόμενες
εκλογές. Καθώς και να εμπιστευτούν νέους ανθρώπους. «Κοινώς να δώσουμε στον Χρήστο Παπαστεργίου την ευκαιρία του. Με εμπιστοσύνη, επιμονή και αισιοδοξία» πρόσθεσε κλείνοντας την ομιλία του.
Στην εκδήλωση που οργάνωσαν οι Σύγχρονοι Δημοκράτες και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου, μεταξύ άλλων έδωσαν το «παρών» οι ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή, ο βουλευτής Γ. Αρβανιτίδης, οι δήμαρχοι Γιάννης Μπουτάρης και Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας και οι πρώην βουλευτές και υπουργοί Χρ. Πάχτας, Γ. Γκεσούλης, Γ. Μαγκριώτης και Γ. Πασχαλίδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου