Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Κίνημα Αλλαγής : Έντονο παρασκήνιο για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο

Διαδοχικές συναντήσεις και διαβουλεύσεις με κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής έχει αυτές τις ημέρες η Φώφη Γεννηματά και στενοί συνεργάτες της, με στόχο να μην εξελιχθεί σε παρασκηνιακή μάχη μηχανισμών η διαδικασία ανάδειξης του νέου Πολιτικού-Εκτελεστικού Συμβουλίου το
ερχόμενο Σάββατο.
Στο επιτελείο της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία την επιδείνωση του εσωκομματικού κλίματος, με το βλέμμα στραμμένο στην σαββατιάτικη, πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που προέκυψε από το πρόσφατο συνέδριο.
Για τον λόγο αυτό, η ίδια η κ. Γεννηματά από χθες βλέπει όλα τα κορυφαία και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, επιχειρώντας να βρει μία χρυσή τομή με όλους και να μην εκτυλιχθούν «λιστομαχίες»στην σχετική διαδικασία. Συν τοις άλλοις, η κ. Γεννηματά επιδιώκει, σε κάθε περίπτωση,  να εκπροσωπούνται όλες οι «τάσεις» και οι συλλογικότητες στο νέο όργανο, ώστε να μην κατηγορηθεί για «ΠΑΣΟΚοποίηση» του Κινήματος Αλλαγής. 
Η συζήτηση γίνεται για τις 19 από τις 21 θέσεις του νέου οργάνου, καθώς ο γραμματέας του κόμματος, Μανόλης Χριστοδουλάκης (που σχεδιάζεται να επανεκλεγεί χωρίς αντίπαλο…) και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου, θα συμμετέχουν ex officioστο νέο όργανο.
Πέραν αυτών, λοιπόν, η… προσφορά στελεχών να μετάσχουν είναι μεγαλύτερη από τις εναπομείνασες θέσεις –και γι’ αυτό το «παζάρι» εξελίσσεται ήδη στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη.
Για παράδειγμα, η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής θέλει να εκφραστεί η νέα γενιά στο νέο όργανο, εξ ου και ακούγονται έντονα τα ονόματα του εκπροσώπου Τύπου Παύλου Χρηστίδη (ο οποίος εξελέγη και δεύτερος στην Κεντρική Επιτροπή) αλλά και της αναπληρώτριας εκπροσώπου, Νάντιας Γιαννακοπούλου.
Επίσης, η Φώφη Γεννηματά θα ήθελε να μετάσχουν στο νέο όργανο στελέχη που δεν ακολούθησαν τον Θανάση Θεοχαρόπουλο στη ΔΗΜΑΡ, αλλά έμειναν στο κόμμα, όπως ο Θόδωρος Μαργαρίτης ή ο Γιάννης Μεϊμάρογλου που έκανε το ίδιο μετά το «διαζύγιο» με το Ποτάμι. «Δυνατά» παίζει και το όνομα του Παναγιώτη Καρκατσούλη, ενώ από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ακούγονται τα ονόματα του Φίλιππου Σαχινίδη και του Δημήτρη Ρέππα.
Επίσης, αντικείμενο διαβουλεύσεων μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη είναι και η δική του παρουσία στο όργανο –καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το κατά πόσον θα συμμετάσχει ο ίδιος προσωπικά ή απλώς ορισμένα στελέχη που ανήκουν στον πυρήνα της πολιτικής επιρροής του (όπως ο Ανδρέας Σπυρόπουλος).
Τέλος, ερώτημα παραμένει αν θα συμμετάσχουν ιστορικά και προβεβλημένα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στο νέο όργανο: ο Γιώργος Καμίνης θέλει να είναι υποψήφιος και, μάλιστα, έχει ζητήσει την στήριξη της ηγεσίας για να το καταφέρει. Ο Κώστας Σκανδαλίδης δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του, ενώ για το νέο όργανο ακούγεται και το όνομα του Χρήστου Πρωτόπαπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου