Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Μαλέλης: "Έκτακτο Συνέδριο Θέσεων για να γίνει το ΚΙΝΑΛ Κόμμα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού"

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλέλης: "Έκτακτο Συνέδριο Θέσεων για να γίνει το ΚΙΝΑΛ Κόμμα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού"
Έκτακτο Συνέδριο Θέσεων ώστε να γίνει το ΚΙΝΑΛ Κόμμα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού ζήτησε με την
ομιλία του στην ΚΠΕ ο Σταμάτης Μαλέλης, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην ηγεσία.
Στην ομιλία του ο Σταμάτης Μαλέλης τόνισε τα εξής: "Νομίζω ότι διακατεχόμαστε όλοι από τις ίδιες ανησυχίες που αφορούν την πορεία του Κόμματος. Ακούω συνεχώς για την αυτόνομη πορεία. Ας το δούμε σε βάθος τι σημαίνει πολιτικά και ιδεολογικά. Ένα κόμμα , μία παράταξη πρέπει να έχει κοινωνικές αντανακλάσεις Πρέπει να δούμε προσεκτικά ποια κοινωνικά στρώματα εκφράζει. Στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος φαίνεται να χάνουμε την επιρροή μας στα φτωχοποιημένα στρώματα.
Οι άνεργοι δεν εμπιστεύονται γιατί μας θεωρούν συστημικούς. Οι περιθωριοποιημένοι. Αυτοί που έχουν εκτοπισθεί κοινωνικά. Τα κοινωνικά στρώματα που κάποτε στήριζαν το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχουν απομακρυνθεί. Να δούμε λοιπόν το θέμα σε βάθος γιατί αυτές οι κοινωνικές ομάδες έχασαν την εμπιστοσύνη τους στο Κίνημα. Τι έγινε ώστε το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ ,η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ έχασαν την εμπιστοσύνη των λαϊκών στρωμάτων ;
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Το ΠΑΣΟΚ παρέκκλινε της πορείας του. Ασκούσε εξουσία για την εξουσία. Ταυτιστήκαμε με Δεξιές πολιτικές για το Νόμο και Τάξη , για το άσυλο , για το μεταναστευτικό για την εκκλησία. Σιγά μην τρομάξουμε το σύστημα. Μην τρομάξουμε την εκκλησία. Έτσι σιγά – σιγά το Κίνημα μας άρχισε να αλλοτριώνεται από την εξουσία και κυρίως από αυτούς που έπρεπε να είναι απέναντι του.
ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φοβόμαστε να πούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη χωρίς ισχυρό κράτος. Βασική αρχή του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Εγκαταλείψαμε τις θέσεις μας για παράλληλη πορεία της αγοράς και του Κράτους. Ταύτιση με ορισμένες νεοφιλελεύθερες απόψεις για τις ιδιωτικοποιήσεις Και εμείς λοιπόν οι σοσιαλιστές δαιμονοποιήσαμε το Δημόσιο. Στην εξωτερική πολιτική. Καμιά διαφοροποίηση.
Η Ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική πήγε περίπατο. Οι αλλαγές στην Ευρώπη ασκήσεις επί χάρτου. Το σχέδιο μας θα πρέπει όχι μόνο να είναι η Ανάπτυξη αλλά και οι δομικές αλλαγές της κοινωνίας. Δεν τολμήσαμε να τα βάλουμε με μία παρασιτική ολιγαρχία που απομυζεί το Δημόσιο. Δεν έχουμε σχέδιο για τους σύγχρονους μη προνομιούχους που πρέπει να φύγουν από το περιθώριο της κοινωνικής ζωής Εγκαταλείψαμε τον βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας την Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και το συνδικαλιστικό Κίνημα.
Και περνάμε στη Τέταρτη Βιομηχανική επανάσταση που ως δια μαγείας θα μας λύσει όλα τα προβλήματα. Είναι σαφές ότι μιλάμε για τη νέα τεχνολογία που θα ξεπεράσει τα όρια αυτού του κόσμου. Σίγουρα είναι η εξέλιξη. Η Τέταρτη βιομηχανική επανάσταση σπάει τους περιορισμούς που θέτει το ανθρώπινο σώμα. Καλοδεχούμενη. Μπορεί όμως να πει κανείς ότι εξαλείφει τις ανισότητες. Όχι βέβαια αυτές μεγαλώνουν και τότε η κοινωνία του ενός τρίτου που κατέχει και των δύο τρίτων της απόλυτης φτώχειας θα είναι γεγονός Σε αυτές τις αντιθέσεις παίρνουμε θέση. Μιλάμε για κοινωνική δικαιοσύνη. Ναι στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση αλλά με δικαιοσύνη και σύγκλιση των ανισοτήτων. Το λέμε και στην Ιδρυτική μας διακήρυξη.
Και περνάμε στο τελευταίο. Ακούω όλο και περισσότερο από εδώ από το κόμμα μας ότι ο Αντρέας είναι παρωχημένος. Ποτέ οι ιδέες του για κοινωνική απελευθέρωση δεν ήταν τόσο επίκαιρες όσο σήμερα που τα λαϊκά στρώματα δέχονται μια νέα επίθεση από τη Δεξιά. Ποτέ η ανάγκη για προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας δεν ήταν τόσο αναγκαία. Το κακό δεν είναι μόνο ότι κυβερνάει η Δεξιά αλλά το ότι φυσικά ηγεμονεύει.
Κάνω έκκληση στην ηγεσία του Κόμματος να εκπροσωπήσει τα λαϊκά στρώματα . Να εκπροσωπήσει τους μη προνομιούχους αυτούς που πραγματικά υποφέρουν. Και όχι ένα αστικοφιλελεύθερο κατεστημένο του καναπέ όπως θα έλεγε ο Ανδρέας. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ να πάψουμε να αποθεώνουμε τη συνεργασία με τη Δεξιά την περίοδο 12-14 και να συνειδητοποιήσουμε ότι για πολλούς συντρόφους μας ήταν μια σύγχρονη Βάρκιζα.
Ας απλώσουμε το χέρι στους απογοητευμένους συντρόφους μας που από το λαϊκό κίνημα του 74 βρέθηκαν σε συστημικό κόμμα. Αυτό λοιπόν που απαιτείται άμεσα είναι Αριστερή στροφή εδώ και τώρα. ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ όπως ΤΟΝ ΕΜΠΝΕΥΤΗΚΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ
ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΘΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου