Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Μητσοτάκης προς Μέρκελ: Βέτο σε όποια λύση για Λιβύη, εάν δεν ακυρωθεί η συμφωνία με Τουρκία

Από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό AlphaΤην πρόθεση της Ελλάδας να ασκήσει βέτο στην ΕΕ για πολιτική λύση στη Λιβύη εάν δεν
ακυρωθεί η συμφωνία με την Τουρκία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας ότι θα έχει και επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
"Αύριο θα έχω επικοινωνία με την κ. Μέρκελ για να συζητήσω γι αυτό το ζήτημα. Της έστειλα επιστολή, ενώ έστειλα και επιστολές σε ηγέτες για να τους ενημερώσω για τις θέσεις της Ελλάδας. Καμία πολιτική απόφαση για τη Λιβύη εάν δεν ακυρωθούν οι συμφωνίες με την Τουρκία. Θα βάλουμε και βέτο” είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha.
Τόνισε ότι κακώς η Ελλάδα δεν συμμετέχει στην πρωτοβουλία του Βερολίνου, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Σύμβολο της νέας εποχής η Σακελλαροπούλου

Δεν έδειξε γενναιότητα ο κ. Τσίπρας σχετικά με την επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου , τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως πιστεύει ότι είναι μια υποψηφιότητα που συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία και θα συμβάλλει στην νέα εποχή της χώρας.
"Χαίρομαι για ευρεία συναίνεση. Η υποψηφιότητα που συγκεντρώνει σημαντικά στοιχεία. Δεν είναι μόνο γυναίκα αλλά είναι ένα πρόσωπο μη κομματικό, αλλά όχι μη πολιτικό. Έχει χειριστεί ως δικαστής πολύ σημαντικές πολιτικές αποφάσεις. Έχει άποψη για πολιτικά δρώμενα και μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα επάξια. Συμβολίζει κάτι πολύ παραπάνω. Είναι ένας θαυμάσιος, ζεστός και κανονικός άνθρωπος. Ενδιαφέρεται για τους νέους ανθρώπους. Άνθρωπος με ευρύ πνεύμα, είναι ένας άνθρωπος του κόσμου και της εποχής, σύμβολο της νέας εποχής" είπε ο πρωθυπουργός.

Λάθος η κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Υπήρξαν επιχειρησιακά ζητήματα, που δεν σχετίζονται με την άσκηση της πολιτικής για το μεταναστευτικό, που οδήγησαν στην απόφαση για επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για την επανίδρυση του Υπουργείου. Τόνισε πως ο ίδιος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θα κάνει διορθωτικές κινήσεις όταν χρειάζονται.
«Αν γνώριζα αυτά που γνωρίζω σήμερα πριν έξι μήνες δεν θα καταργούσα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής γι'αυτό και έσπευσα να το επανιδρύσω», ανέφερε εγώ ξεκαθάρισε πώς ο σχεδιασμός για το μεταναστευτικό θα προχωρήσει. "Κανείς επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολιόταν με όσους μετανάστες έμπαιναν στη χώρα. Δήλωναν ότι είναι ευάλωτοι και τους άφηναν να πηγαίνουν στην ενδοχώρα. Εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση να δεχόμαστε οικονομικούς μετανάστες. Όποιος δεν είναι πρόσφυγας θα γυρίζει πίσω" συμπλήρωσε.

Δεν θα δείτε άμεσα ανασχηματισμό

Δεν θα δείτε άμεσα ανασχηματισμό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης των υπουργών του. Είπε πως όταν θα γίνει ανασχηματισμός θα ληφθεί υπόψιν και η αξιολόγηση των υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου