Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Η στενή φιλική σχέση της Σακελλαροπούλου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

i-steni-filiki-sxesi-tis-sakellaropoulou-me-ton-euaggelo-benizeloΣτενή φίλια και αμοιβαία εκτίμηση συνδέει την υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Δεν είναι τυχαίο ότι η κ. Σακελλαροπούλου με την ιδιότητα της προέδρου του ΣτΕ, ήταν μία από τις ομιλήτριες για το τελευταίο βιβλίο του Ευάγγελου Βενιζέλου "Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας" (εκδ. ΠΑΤΑΚΗ).
Εκεί σε αυτήν την εκδήλωση άλλωστε είναι που η κ. Σακελλαροπούλου έσπασε και με τρεμάμενη φωνή αναφέρθηκε στον εκλιπόντα συνταγματολόγο Σταύρο Τσακυράκη. Και αυτό γιατί το βιβλίο του ο Ευάγγελος Βενιζέλος το αφιέρωνε στον καθηγητή Σταύρο Τσακυράκη.

Παρούσα στις εκδηλώσεις του e-kyklos

Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι άλλωστε συχνά καλεσμένη στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο πρώην υπουργός και θα είναι και στην επόμενη εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου, την Παρασκευή, με τίτλο:
«Η εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ως θεμελιώδης προϋπόθεση σεβασμού της ΕΣΔΑ» .
Μαζί της θα πάρουν τον λόγο και θα μιλήσουν για το θέμα της ημερίδας ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Ιωάννης Σαρμάς, Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Κατά ειρωνικό τρόπο στην ίδια εκδήλωση θα λάβει τον λόγο και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Λίνος - Αλέξανδρος Σισιλιάνος, ο οποίος επίσης "έπαιζε" για υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Αγνωστο είναι αυτή την στιγμή μήπως η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της κ. Σακελλαροπούλου την εμποδίσει να συμμετάσχει στην εκδήλωση, αν και δεν φαίνεται πιθανό να προκύψει πρόβλημα.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου