Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Το νέο ασφαλιστικό πλήττει τους χαμηλοσυνταξιούχους

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΡΙΖΑ: Το νέο ασφαλιστικό πλήττει τους χαμηλοσυνταξιούχουςΣτο ασφαλιστικό επικεντρώνει το ενδιαφέρον του ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και της συζήτησης που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.Στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται απολύτως ικανοποιημένοι από την πολιτική εκδήλωση που έγινε στο γήπεδο του Tae Kwon Do αλλά και από την απήχηση που είχαν στο διαδίκτυο τα video που ετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα της επτάμηνης διακυβέρνησης της ΝΔ και ετοιμάζονται πλέον για την επόμενη μάχη σε επίπεδο Βουλής.

 Θεωρούν ως μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι στην συγκέντρωση του Σαββάτου υπήρξε αθρόα συμμετοχή πολιτών και μάλιστα σε μία ουδέτερη πολιτικά περίοδο που δεν υπάρχει διακύβευμα για την συμμετοχή στα κοινά.

Η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως το νέο ασφαλιστικό πλήττει τους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και τα μεσαία και κατώτερα εισοδήματα για τα οποία μάλιστα έχει παρουσιάσει και πίνακες τονίζοντας ότι οι όποιες αυξήσεις στις συντάξεις αφορούν μόνο έναν στους δέκα της υψηλότερης κλίμακας κάτι που οφείλεται και στην κατάργηση της 13ης σύνταξης.

Σημειώνουν δε ότι οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στην ΔΕΘ για την διατήρηση της 13ης σύνταξης έχουν διαψευσθεί πλήρως και τονίζουν πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μειώσει τη δαπάνη για τις συντάξεις κατά 200 εκατομμύρια ευρώ το 2020 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν επίσης ότι οι ασφαλιστικές εισφορές αυξάνονται σε ποσοστό 20% για τους 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους την ώρα που μειώνονται οι εισφορές για τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την αναλογιστική μελέτη που ο υπουργός Εργασίας κατέθεσε σε σχέση με το ασφαλιστικό τονίζει πως αυτή δείχνει ξεκάθαρα ότι η μέση ετήσια σύνταξη μειώνεται σε σχέση με το ισχύον σύστημα τόσο για φέτος όσο και για την επόμενη εικοσαετία!

Από την κριτική της Κουμουνδούρου δεν διαφεύγει η επιλογή του αρμόδιου υπουργού να παρουσιάσει για επικοινωνιακούς λόγους ως νέες κοινωνικές ρυθμίσεις αυτές που ο ίδιος κατήργησε αλλά επανέφερε μετά την δημόσια κατακραυγή. Για παράδειγμα τις μειωμένες εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες αλλά και το ευνοϊκό καθεστώς για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας που επίσης ο ίδιος ο κ. Βρούτσης είχε καταργήσει στο προσχέδιο του ασφαλιστικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου