Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Πασχάλης Τόσιος : Χωρίς εχέγγυα βιωσιμότητας το σχέδιο για ΕΒΖ

Στο νομό Σερρών έχουν σπαρθεί 10.000 στρέμματα .Πρωταρχική επιδίωξη της Συμφωνίας Εξυγίανσης,θα έπρεπε ν΄αποτελεί η διάσωση και μακροχρόνια επιβίωση του κλάδου αραγωγής ζάχαρης στην Ελλάδα , προυπόθεση που για τους αγρότες συνεπάγεται την τευτλοπαραγωγή στη χώρα μας.


Την ίδα ώρα όμως οι παραγωγοί εκφράζουν έντονη την ανησυχία τους πως η σχέση θα είναι μόνο εμπορική και η παραγωγή με το νέο καθεστώς στην ΕΒΖ θα περάσει σε τελευταία μοίρα.

· Με τη μη απορρόφηση και μη πληρωμή της παραγωγής των τεύτλων του 2019, υποχρέωση που απορρέει από το μισθωτήριο και την οποία μάλιστα η Royal Sugar αναφέρει στο από 6.11.2019 Δελτίο Τύπου της, αναρτημένο στον ιστότοπό της.

· Η μη εκπληρωθείσα υποχρέωση της μισθώτριας υπολογίζεται στα 3.7 εκ. ευρώ

· Μέχρι σήμερα δεν έχει εκπληρωθεί η υποχρέωση για απορρόφηση της παραγωγής τεύτλων του 2019 , ότι έχει γίνει με επιφύλαξη η παράδοση – παραλαβή των εγκαταστάσεων των δύο εργοστασίων ενώ μόνο τα αναλώσιμα αποτιμώνται σε «14.415.422 ευρώ, ενώ η πραγματική τους αξία αποτιμάται ακόμα μεγαλύτερη.

· Οι τευτλοπαραγωγοί περιμένουν, μεταξύ άλλων, να αποσαφηνιστεί ποια θα είναι η σχέση με τις θυγατρικές της ΕΒΖ στη Σερβία και το πώς αυτές θα στηρίξουν την αναδιάρθρωση της παραγωγής στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου