Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Κλειστές αύριο οι λαϊκές αγορές σε όλη τη χώρα

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Όπως είπε, αύριο οι λαϊκές αγορές δεν θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα, ενώ πρόσθεσε πως από τη Δευτέρα θα λειτουργούν με μείωση 50% των παραγωγών σε κάθε κλάδο.Επίσης, ανέφερε πως από τη Δευτέρα θα μειωθεί ο αριθμός των καταναλωτών που θα βρίσκονται εντός σούπερ μάρκετ, αφού πλέον θα είναι ένας ανά 15τμ και όχι ανά 10τμ, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως απαγορεύεται ο απόπλους των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής και σημείωσε πως θα υπάρχει ισχυρή παρουσία της αστυνομίας σε πάρκα και δημόσιους χώρους, ώστε να τηρηθούν οι κανόνες.

Ακόμα ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι η κυκλοφορία εκτός σπιτιού γίνεται μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους, όπως μετάβαση στην εργασία ή επίσκεψη στο γιατρό, μετάβαση στην τράπεζα ή σε πρατήριο καυσίμων.

"Δεν πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας, αλλά για πραγματική μάχη. Είναι επιτέλους η ύστατη στιγμή να αντιληφθούμε τη σημασία του «μένουμε σπίτι» και τηρούμε τις οδηγίες", σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου