Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ :ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΑΛΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ".

Έχουν περάσει 10 χρονια από τότε που έκλεισε η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ .
Κανένας από τους 850 εργαζομενους ,δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ για αποζημίωση η δεδουλευμένα.Μετά από πολύχρονη ταλαιπωρία για όλους που βρεθηκαν στο δρόμο και δυο χρόνια αφ ότου πουλήθηκε το κτίριο της εφημερίδας οι εργαζόμενοι είχαν την ελπιδα ότι θα έπαιρναν ένα μέρος των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων.

Ο πίνακας διανομής είχε δημοσιευτεί και όλα ήταν έτοιμα.

ΑΛΛΑ οι ανακεφαλαιοποιημένες τραπεζες που χρεοκόπησαν τραπεζίτες που οι ιδιοι ειδαν τις προσωπικές τους περιουσίες να απογειώνονται,είχαν άλλη γνώμη.

Κατέθεσαν ανακοπές ,προσβάλλοντας την προτεραιότητα κατάταξης των εργαζομένων,ζητώντας να προηγηθούν οι εξοφλήσεις προς τις τράπεζες.

Ενώ υπάρχουν πολλοί πρώην εργαζόμενοι που ειναι ακόμα άνεργοι,έχουν παιδιά ,που αγωνίζονται να επιβιωσουν και οι τραπεζες τους εκτέλεσαν κανονικά διαπρατοντας ακόμα ένα απεχθες έγκλημα,ατιμώρητοι όπως πάντα,αφού η κυβέρνηση φρόντισε να οργανώσει την ποινικη τους ασυλια για την ασυδοσια τους και την χρεοκοπια των τραπεζων σε βαρος του ελληνικού λαού.

Είναι ανάγκη κάθε ένας από μας που θεωρούμε ότι εχουμε την στοιχειώδη ενσυναίσθηση να προβάλουμε και να δημιουργούμε όλες τις συνθήκες που θα οδηγήσουν στην ανατροπή τέτοιων ανάλγητων συμπεριφορών αλλα και στην προσπάθεια, συνειδητοποίησης των πολιτων απεναντι σε τέτοιου είδους ακατονόμαστα φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου