Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Το «δώρο» της Γεννηματά και ο «φερετζές» του Μητσοτάκη

Σε βαθιά "ψύξη" η ...συμπόρευση Τσίπρα- Γεννηματά- Τρικυμία στο ...Βαθιά διαχωριστική γραμμή αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ η στάση του Κινήματος Αλλαγής στη χθεσινή ψηφοφορία για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, με συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να μην κρύβουν την ικανοποίησή τους, χαρακτηρίζοντας «δώρο» την υπερψήφιση της κας Γεννηματά.Από την Κουμουνδούρου, ενόσω παρατηρούν προσεκτικά τους σοβαρούς τριγμούς στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ μετά και την ηχηρή διαφοροποίηση των Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδη, σημειώνουν πως η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έσπευσε να προσφέρει διέξοδο στην κυβέρνηση, με μία επίφαση προοδευτικότητας στο «πιο αντιδραστικό, αντικοινωνικό και αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο που έχει έρθει στη Βουλή στη μεταπολίτευση».

«Η επιλογή της κας Γεννηματά να βγάλει από την δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη και να μπει στο κάδρο μαζί με τη Δεξιά και την άκρα Δεξιά του κ. Βελόπουλου, επιβεβαιώνει πόσο προοδευτική και δημοκρατική είναι η παράταξη που θέλει. Τόσο, όσο χρειάζεται ο κ. Μητσοτάκης για φερετζέ των αντικοινωνικών πολιτικών του» σημείωσε χαρακτηριστικά τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σε πηγαδάκι στη Βουλή μετά την ψήφιση αργά το βράδυ της Πέμπτης και ενώ οι δρόμοι πέριξ της πλατείας Συντάγματος ξαναζούσαν εποχές 2011, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει προβοκάτσια για την άγρια καταστολή μίας ειρηνικής διαδήλωσης.

Διόλου τυχαία και σε αντίθεση με τη συνήθη κοινοβουλευτική πρακτική του, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το σκληρό πρέσινγκ και στη Φώφη Γεννηματά πέρα από τον κ. Μητσοτάκη, φέρνοντάς την στη θέση να υπερασπίζεται ένα νομοσχέδιο που ακυρώνει στο σύνολό του το μετεκλογικό αφήγημα του Κινήματος Αλλαγής.

«Πώς γίνεται να υπεραμύνεσαι τα εργασιακά δικαιώματα και το μισθό που διαλύει η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία τη μία μέρα και την άλλη να ψηφίζεις χέρι χέρι με τη ΝΔ και τον κ. Βελόπουλο τον περιορισμό των διαδηλώσεων για τα ίδια ακριβώς δικαιώματα, ενώ η χώρα μπαίνει στη μεγαλύτερη ύφεση της μεταπολίτευσης» είναι το ερώτημα που επικρατεί στις συζητήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στην κα Γεννηματά, υπενθυμίζοντας τις ακόμα δύο «στρατηγικές συγκλίσεις της με τη ΝΔ, τη Συμφωνία των Πρεσπών και την απλή αναλογική, θέματα στα οποία πήγε «κόντρα στις αρχές του κόμματός της» : Στηρίζετε την κυβέρνηση σε μια δύσκολη στιγμή για τον κ. Μητσοτάκη, για την οικονομία ή τη λίστα Πέτσα-Μητσοτάκη για την απόπειρα χειραγώγησης των ΜΜΕ, επιλέγετε όχι απλά να είστε συνήγορός του, αλλά να υπερακοντίζετε την επιχειρηματολογία της δεξιάς και να μιλάτε με βαριά γλώσσα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επιλογή σας να είστε αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη τετραετία ήταν εύλογη. Σήμερα, όμως, η επιλογή σας να είστε και πάλι αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι παράλογη και αυτοκαταστροφική», πρόσθεσε και κάλεσε την κα Γεννηματά «αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν θέλετε να στηρίξετε την κυβέρνηση, ο δρόμος είναι ανοιχτός. Το πρόβλημα είναι πως ο κ. Μητσοτάκης ίσως σε λίγο καιρό να μην σας έχει ανάγκη, αφού ήδη σας διεμβολίζει και παίρνει στελέχη σας», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.


Σε ερώτηση για την αποστροφή αυτή του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η κα Γεννηματά ελπίζει σε στήριξη από την κυβέρνηση και μιντιακά συγκροτήματα ώστε να ανακάμψει δημοσκοπικά το ΚΙΝΑΛ, «τρώγοντας» από τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ο εμφανής εισοδισμός του κ. Μητσοτάκη στο στελεχιακό δυναμικό και την ΚΟ του ΚΙΝΑΛ μάλλον επιβεβαιώνει, όπως λένε, πως απώτερος στόχος του είναι η διάλυση του ΚΙΝΑΛ και ο διαμοιρασμός των… ιματίων με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σκληρό δικομματισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου