Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

«Γιατί ο Μητσοτάκης επιβράβευσε όποιον χειρίστηκε το Μάτι;» - Βαριές καταγγελίες για αντιπερισπασμό και παρακράτος από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Γιατί ο Μητσοτάκης επιβράβευσε όποιον χειρίστηκε το Μάτι;» - Βαριές καταγγελίες για αντιπερισπασμό και παρακράτος από τον ΣΥΡΙΖΑΣτην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις επιθέσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη για την τραγωδία στο Μάτι, κάνοντας λόγο για «χυδαίο αντιπερισπασμό που δεν θα περάσει», αλλά αφήνοντας και βαρύτατες
υπόνοιες για υπονόμευση της κυβέρνησης από στελέχη της Πυροσβεστικής τα οποία σήμερα αν και χειρίστηκαν το Μάτι αξιοποιούνται σε πολιτικές θέσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.


Μετά την προσφυγή της Όλγας Γεροβασίλη στη Δικαιοσύνη και τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις συνομιλίες που έφερε στη δημοσιότητα η Καθημερινή και τις οποίες διέψευσε κατηγορηματικά, προς επίρρωση των ισχυρισμών αυτών, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν πως ο κ. Μητσοτάκης «ενώ εδώ και 4 μήνες έχει αφήσει οικονομία, εργαζόμενους, επιχειρήσεις και τουρισμό να καταρρέουν, ενώ έχει φέρει ήδη πριν την πανδημία τη χώρα σε ύφεση και συγχρόνως επιβεβαιώνει πως θα έχουμε τη μεγαλύτερη ύφεση μεταπολεμικά με την υπογραφή του και ενώ βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου ούτε το θέμα των κυρώσεων στην Τουρκία κατάφερε να περάσει από τη Σύνοδο Κορυφής, ούτε την εξασφάλιση του Ταμείου Ανάκαμψης, αφού διαρκώς ψαλιδίζονται οι επιχορηγήσεις χωρίς να έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση, συνεχίζει τους χυδαίους αντιπερισπασμούς και την πολιτική τυμβωρυχία με την τραγωδία στο Μάτι, για να μην ασχολείται κανείς με τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί τη χώρα».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σχολίαζε τη σπουδή Μητσοτάκη για αντίδραση για το Μάτι από τις Βρυξέλλες, ενώ «χάνεται η μάχη για το Ταμείο Ανάκαμψης και τις κυρώσεις στην Τουρκία».

«Δεν θα καταφέρουν να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα που δημιουργεί στη χώρα και τους πολίτες η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, τα οποία πλέον αναγνωρίζει μέχρι και ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας, που παραδέχθηκε κυνικά πως «προφανώς ένα κομμάτι της κοινωνίας θα φτωχύνει» προσθέτουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καταγγελίες για υπονόμευση


Παράλληλα, προχωρούν σε μία εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία με αφορμή τους «διαρκείς αντιπερισπασμοί», κάνοντας λόγο για «παρακράτος της Δεξιάς που λειτουργούσε ήδη υπονομευτικά επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», φωτογραφίζοντας εν συνεχεία στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα οποία ενώ θήτευσαν επί ΣΥΡΙΖΑ στην τραγωδία στο Μάτι, σήμερα έχουν αξιοποιηθεί σε σημαντικά πολιτικά πόστα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. «Επιβραβεύθηκαν για κάποιες υπηρεσίες τους και αν ναι για ποιες;» διερωτώνταν υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κουμουνδούρου.

Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν χαρακτηριστικά πως «ο κ. Μητσοτάκης επιβράβευσε όλους όσους χειρίστηκαν το Μάτι επί ΣΥΡΙΖΑ» και παραθέτουν χαρακτηριστικά σημεία:

1. Ο κ. Μητσοτάκης, τον Σεπτέμβρη ως Πρωθυπουργός πλέον, χαρακτήρισε «διαφορετική» την πυρκαγιά στο Μάτι και την απέδωσε σε «ακραία καιρικά φαινόμενα, απευθείας συνέπεια της κλιματικής αλλαγής», αλλά εντός συνόρων συνεχίζει να κάνει πολιτική εκμεταλλευόμενος την τραγωδία.


2. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ΓΓ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, κ. Τσουβάλα, τον οποίον ως αντιπολίτευση κατηγορούσε για τις ευθύνες του για το Μάτι και τον οποίον είχε αποπέμψει ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργός ακριβώς για αυτές τις ευθύνες.

3. Ο κ. Μητσοτάκης αναβάθμισε σε Υποστράτηγο της Πυροσβεστικής τον επιχειρησιακό επικεφαλής στο Μάτι, τον οποίον κατήγγειλε με σφοδρότητα.

Πέραν αυτού, στην Κουμουνδούρου δεν έχει περάσει απαρατήρητο πως ακόμη και ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής επί ΣΥΡΙΖΑ κ. Καπέλιος αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ, ο οποίος είχε αποστρατευθεί στις αρχές του 2018 και καταγγέλλεται σήμερα ότι άφησε τα Κύθηρα και τη Μάνη να καούν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει εσωτερικά «ξεκαθαρίσματα» στην Πυροσβεστική. Σήμερα ο κ. Καπέλιος είναι Αντιπεριφερειάρχης της ΝΔ στην Πελοπόννησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου