Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Επισπεύδει τον κομματικό ανασχηματισμό ο Αλέξης Τσίπρας

Μαν του μαν στους νέους υπουργούς που θα βάλει ο Μητσοτάκης. Τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου το Συνέδριο, εφόσον ο κορονοϊός επιτρέψει τη διεξαγωγή του. «Σκληρό ροκ» της Κουμουνδούρου με την κυβέρνηση.
Επισπεύδει τον κομματικό ανασχηματισμό, όπως και τη διεξαγωγή του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι αλλαγές στους τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά τις αλλαγές που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κυβερνητικό σχήμα.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «Παιχνίδια Εξουσίας», να συγκροτήσει ένα σχήμα που θα παίξει μαν του μαν τους υπουργούς που θα τοποθετήσει ο πρωθυπουργός με τον ανασχηματισμό, με στόχο μια αποτελεσματικότερη αντιπολίτευση από την Κουμουνδούρου. Το πολιτικό ενδιαφέρον, επίσης, επικεντρώνεται στη θέση που θα τοποθετηθεί ο Νίκος Παππάς, ενώ ο κομματικός ανασχηματισμός, εκ των πραγμάτων, θα κρίνει και την απόδοση που είχαν αυτό το διάστημα οι τωρινοί τομεάρχες, τη διάθεση συνεργασίας που έδειξαν με το κόμμα κοκ.

Ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εξελίξεις στην Κουμουνδούρου εμφανίζει και η σύνθεση της Επιτροπής που θα οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριό του.


Πρόθεση της ηγεσίας είναι η επιτάχυνση της διεξαγωγής του Συνεδρίου, το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα διεξαχθεί τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Συνεδρίου, εφόσον ο κορονοϊός το επιτρέψει.

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για επίσπευση του κομματικού ανασχηματισμού, καταδεικνύει πως η Κουμουνδούρου αρχίζει να αποκλείει τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ενώ και οι διαδικασίες φαστ-τρακ του Συνεδρίου αποδεικνύουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να επιλύσει τα εσωκομματικά προβλήματα, προκειμένου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι απερίσπαστο στο «σκληρό ροκ» με την κυβέρνηση, ιδίως καθώς τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει να εκδηλώνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια από την κρίση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου