Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις και οι επιτυχόντες των πανελλαδικών

Πέρυσι, οι βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων ανακοινώθηκαν στις 28 Αυγούστου. Φέτος, αναμένεται να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση με την κρίσιμη ημερομηνία να μετατίθεται στις 31 Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτέμβρη.Φέτος, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, οι υποψήφιοι σε όλες τις κατηγορίες φαίνεται ότι έχουν μεγάλες ελπίδες να περάσουν σε κάποια σχολή, καθώς αναμένεται πτώση των βάσεων, ενώ παράλληλα παρέμεινε αρκετά μεγάλος ο αριθμός των εισακτέων.


Με βάση τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας και αφορούν στις βαθμολογίες και την κλιμάκωση των μορίων των υποψηφίων, αναμένεται πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των σχολών όλων των Επιστημονικών Πεδίων, έως και 3.000 μόρια σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.


Όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, μεγάλη πτώση θα έχουν οι βάσεις των ιατρικών σχολών, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Γενικότερα, για τις σχολές Υγείας, του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, θα υπάρξει πτώση, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που συγκέντρωσε πάνω από 17.000 μόρια και διεκδικεί τις σχολές αυτές, είναι λίγο περισσότεροι από 1.000. Για τις σχολές Νομικής και Ψυχολογίας, επίσης αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων. Στις σχολές του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου - Θετικών Επιστημών και Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής - η πτώση των βάσεων θα είναι σαφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου