Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Σε καραντίνα δομή προσφύγων στο Κιλκίς, ανησυχία για τα κρούσματα στην Κοζάνη

Σε καραντίνα τέθηκε η δομή φιλοξενίας Νέας Καβάλας στο Κιλκίς. Στη δομή διαμένουν 1.500 πρόσφυγες, οι περισσότεροι σε σκηνές των 80 ατόμων, ενώ εκεί έχουν μεταφερθεί πρόσφατα και άλλοι 60 πρόσφυγες που έμεναν σε ξενοδοχείο στις Μουριές.

Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα, όταν με συμπτώματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κιλκίς μία μητέρα με το παιδί της. Η μητέρα βρέθηκε θετική, ενώ το τεστ στο παιδί της ήταν «αμφιβόλως θετικό». Αμέσως ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία των rapid tests καθώς οι πρόσφυγες μένουν σε σκηνή 80 ατόμων με άλλους 54.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το eidiseis.gr, μέχρι τώρα έχουν βρεθεί θετικοί στον Covid 19 έντεκα πρόσφυγες από την ίδια δομή, η οποία τέθηκε σε καραντίνα από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου έως και τις 19 Οκτωβρίου.


Σήμερα διεξάγονται μοριακά τεστ προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, ενώ στη διαδικασία του επαναληπτικού μοριακού ελέγχου υπόκειται και το παιδί που αρχικά ελέγχθηκε μαζί με την μητέρα του.

Τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα στην Κοζάνη είναι 16 , ενώ ανακοινώθηκαν περιοριστικά μέτρα στην Π.Ε Κοζάνης.

Επτά τουλάχιστον αστυνομικοί στην Κοζάνη και εργαζόμενοι στον ατμοηλεκτρικό σταθμό είναι μέχρι τώρα θετικοί στον κορονοϊό. Τα κρούσματα σύμφωνα με πληροφορίες από το kozan.gr έχουν φθάσει τα 16 , και δεν αποκλείεται να αυξηθούν καθώς η διαδικασία ιχνηλάτησης συνεχίζεται.

Στα Δικαστήρια της Κοζάνης μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος οι δικηγόροι αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου