Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Νέα μέτρα στο SMS 13033: Όλες οι αλλαγές στους κωδικούς 2, στο 3 και στο 6


Σε όλη την Ελλάδα ισχύουν νέοι κανόνες για τα SMS στο 13033 από αύριο το πρωί (Πέμπτη) έως και 16 Μαρτίου. Η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά.Μεγάλες αλλαγές στους κωδικούς SMS στο 13033 ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς με άμεση εφαρμογή από το πρωί της Πέμπτης.

Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν είναι τα εξής:

Η μετακίνηση με κωδικό «6» θα γίνεται χωρίς αυτοκίνητο. Επιτρέπεται μόνο με τα πόδια και με ποδήλατο. Κανείς δεν θα μπορεί να πάρει το αυτοκίνητο και να πάει για άθληση σε άλλο Δήμο, σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακόμα αυστηροποείται η μετακίνηση με τον κωδικό «2» για ψώνια. Σούπερ μάρκετ θα μπορούν να πηγαίνουν οι πολίτες μέσα στον ίδιο Δήμο ή σε απόσταση 2 χλμ από το σπίτι.

Αλλάζει και η μετακίνηση με κωδικό 3 για τράπεζα. Οι πολίτες θα πηγαίνουν σε τράπεζες στον ίδιο Δήμο ή 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας.

Επίσης για τον κωδικό 4 θα ζητούνται από τους αστυνομικούς επιπλέον στοιχεία.

«Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. Όσον αφορά το νούμερο «4» τα ελεγκτικά όργανα μπορούν να ζητούν περεταίρω διευκρινίσεις.

Ακόμα αυστηροποιείται η μετακίνηση με τους κωδικούς «2» για ψώνια και «3» στο κομμάτι που αφορά τις τράπεζες, όπου θα πρέπει να γίνεται είτε εντός του δήμου κατοικίας, είτε σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων.

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεηανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής:

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου