Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Εύα Καϊλή: Στις 22 Δεκεμβρίου η απόφαση για το αν θα παραμείνει στη φυλακή

Απούσα από το δικαστήριο, σήμερα, Τετάρτη (14/12) η Εύα Καϊλή, η οποία μαζί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες για το QatarGate κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Η Εύα Καϊλή δεν βρέθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή στις Βρυξέλλες για το σκάνδαλο Qatargate, σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την ευρωβουλεύτρια, σε αντίθεση με τους άλλους τρεις συλληφθέντες.

Η ευρωβουλεύτρια, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα και ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε αναβολή από το δικαστήριο του Βελγίου και σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΕ, Jack Parrock, η ακρόασή της θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, οπότε και θα αποφασιστεί το εάν θα παραμείνει στη φυλακή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, σήμερα απεργούν οι υπάλληλοι των δικαστηρίων στο Βέλγιο και για το λόγο αυτό μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης. Σημείωσε ακόμη ότι επικοινώνησε με τους Βέλγους δικηγόρους της Εύας Καϊλή και τους πρότεινε να ζητήσουν αναβολή. "Θα μπορούσε να βγει η απόφαση ερήμην της" ανέφερε ο δικηγόρος της, ο οποίος ωστόσο πρόσθεσε ότι "τη συμβούλεψε να βρίσκεται η ίδια στο δικαστήριο και να δώσει τη μάχη της".





https://www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου