Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ : Ακλόνητο και πλειοψηφικό το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή προέδρου

Τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίαζε πάνω από 4 ώρες.

Ισχυρή και πλειοψηφική παραμένει η απόφαση που έχει ληφθεί για το χρονοδιάγραμμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο και την εκλογή νέου προέδρου στις αρχές Σεπτέμβρη, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που ολοκληρώθηκε μετά από 4 και πλέον ώρες, κατά την οποία αποφασίστηκε ο Στέργιος Καλπάκης να είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου.

Το χρονοδιάγραμμα παρότι βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης και υπήρξαν προτάσεις από τμήμα της Κίνησης Μελών (Χρ. Σπίρτζης – Ν. Παππάς) προκειμένου να μεταφερθούν οι διαδικασίες στα τέλη Σεπτέμβρη παραμένει ίδιο.


Η πλειοψηφία της Π.Γ εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκπροσωπηθεί από το πρόσωπο που θα εκλεγεί στην θέση του προέδρου στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Επίσης, ότι πρέπει έγκαιρα να προετοιμαστεί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πιθανότατα σε νέα συνεδρίαση του οργάνου.

Τα ζητήματα αυτά πάντως θα συζητηθούν εκ νέου στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Αύριο, Τρίτη, θα συνεδριάσει το προεδρείο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να υπάρξει η κατανομή αρμοδιοτήτων ανά κοινοβουευτικό τομέα, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος θα συναντηθεί με την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως προκειμένου να ενημερωθεί για το νομοσχέδιο των απόδημων που θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις ο μεταβατικός πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρεία αφού, όπως είπε, από την πλευρά του «δεν υπάρχει κάποια προσωπική επιδίωξη» προσθέτοντας πως «τιμώ τον ρόλο και δεν τον εμπλέκω σε οποιαδήποτε υποψηφιότητα».
Τα σενάρια για τους υποψηφίους

Στα σενάρια για τις υποψηφιότητες ως πιο δυναμικό φιγουράρει το όνομα της Έφης Αχτσιόγλου, ενώ ακούγεται πως συνυποψήφιοί της θα είναι ο Νίκος Παππάς κι ο Παύλος Πολάκης.

Επίσης, ανοιχτό παραμένει το ερώτημα για τυχόν υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ μικρότερες πιθανότητες έχει να κατέβει ως υποψήφια η Ρένα Δούρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου