Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Ποιος προηγείται στη μάχη για τη διαδοχή Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων -τα τελευταία 24ωρα ακούγεται έντονα πως θα θέσει υποψηφιότητα και ο Στέφανος Κασσελάκης-, η Έφη Αχτσιόγλου είναι αυτή που μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ, να ενώσει το κόμμα αλλά και να κρατήσει τα ηνία της χώρας ως πρωθυπουργός σύμφωνα με δημοσκόπηση της Politic.


Ειδικότερα, στην ερώτηση «Ποιον θα ψηφίσετε για νέο Πρόεδρο» η Έφη Αχτσιόγλου είναι πρώτη με ποσοστό 30,7%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεύτερος με 13,6%, ενώ ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας είναι στην τρίτη θέση με ποσοστό 11,1%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 14,3% και αυτοί που δε θα ψηφίσουν είναι στο 19,2%.

Υπενθυμίζεται ότι το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος θα διεξαχθεί στις 2 Σεπτεμβρίου για να εγκρίνει και τυπικά τις υποψηφιότητες για την προεδρία. Μέχρι τότε είναι ανοιχτή η λίστα η οποία μπορεί να διευρυνθεί πέραν των τεσσάρων υποψήφιων. Σύμφωνα με πηγές ο Στέφανος Κασσελάκης θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του με βίντεο τεσσάρων λεπτών το οποίο θα ανέβει social media.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου επιδεικνύει δυναμική με ποσοστά τα οποία διατηρούν σημαντική απόσταση ασφαλείας έναντι των τριών ανδρών. Μεταξύ των Ε. Αχτσιόγλου, Ε. Τσακαλώτου, Ν. Παππά, και Στ. Τζουμάκα, η γυναικεία υποψηφιότητα είναι αυτή που θα μπορέσει να κερδίσει τη ΝΔ και να κρατήσει τα ηνία της χώρας ως πρωθυπουργός. Επιπλέον, η Έφη Αχτσιόγλου είναι η πιο ικανή να «ενώσει» το κόμμα, να φέρει ψηφοφόρους και από άλλους χώρους και να κάνει το κόμμα πιο κεντροαριστερό. Αντίθετα, η υποψηφιότητα του Ε. Τσακαλώτου είναι αυτή που θα κάνει το κόμμα πιο αριστερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου