Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

ΠΑΣΟΚ: Οι μαζικές φυγές υποψηφίων, οι «προδότες» και οι διαγραφές που σχεδιάζονται

Τις πιο δύσκολες μέρες από την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον Νίκο Ανδρουλάκη περνούν στην Χαριλάου Τρικούπη.


Οι συνεχείς διαρροές στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε αντίπαλους συνδυασμούς ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου έχουν ενοχλήσει τους στενούς συνεργάτες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ αλλά και κορυφαία στελέχη όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος με επιστολή ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ… διαγραφές.


Οι μεγαλύτερες διαρροές παρατηρούνται στην Περιφέρεια Αττικής ενώ υπάρχουν και αντιδράσεις για την Πελοπόννησο για την οποία υπήρξε και η «έκρηξη» του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Χαρακτηριστική διαφοροποίηση είναι αυτή του Βαγγέλη Γιαννακούρα, που ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία και τώρα είναι εκ των στενών συνεργατών του Πέτρου Τατούλη. Ακούγεται μάλιστα ότι ετοιμάζεται να στηρίξει τον Πέτρο Τατούλη και ο Γιάννης Γιαννόπουλος, επίσης υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία.

Παράλληλα στο πλευρό του Αχιλλέα Μπέου βρίσκεται το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Βίκυ Τσεκούρα, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Μαγνησία στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες του topontiki.gr το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει διαγραφές οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον πύρινο όλεθρο.

Σκληρή ήταν μάλιστα και η χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν θα γίνουμε οι νεροκουβαλητές εκείνων που προτάσσουν τις προσωπικές φιλοδοξίες τους έναντι του συλλογικού αγώνα, που εκμεταλλεύονται τη συγκυριακή εκλογή ή επιλογή τους σε όργανα και θέσεις του Κινήματος εξαργυρώνοντας την παρουσία τους με τη συμμετοχή τους σε σχηματισμούς και αυτοδιοικητικές παρατάξεις της Δεξιάς πτέρυγας. Κατόπιν επικοινωνίας του Γραμματέα ΚΠΕ, Ανδρέα Σπυρόπουλου, με τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, τα φαινόμενα μεταγραφών στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς που στηρίζονται ή συγγενεύουν με την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπονται στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο του ΠΑΣΟΚ (ΕΔΕΚΑΠ). Κατά τα λοιπά, θα τα πούμε από 1 Σεπτεμβρίου. Αυτή τη φορά ονομαστικά. Ο καθένας θα κριθεί για τις επιλογές του».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου