Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τα παλαιά μέλη ψηφίζουν χωρίς επικαιροποίηση στον β’ γύρο

Τελικά και 40.000 παλαιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν το δικαίωμα προσέλευσης στα εκλογικά κέντρα της χώρας προκειμένου την ερχόμενη Κυριακή (24/9) να ψηφίσουν για τον επόμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.


Το αμφιλεγόμενο και πολυσυζητημένο ζήτημα που προέκυψε μετά την απόφαση της ΚΕΦΕ για, εκ νέου, ταυτοποίηση των στοιχείων των παλαιών μελών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχαν ψηφίσει στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών διευθετήθηκε.

Ύστερα από δημόσιες αντιδράσεις και ενστάσεις προβεβλημένων στελεχών, αποφασίστηκε οι 40.000 εγγεγραμμένοι στα μητρώα του κόμματος, ανεξαρτήτως του αν μπήκαν στη διαδικασία να επικαιροποιήσουν μέχρι την Τετάρτη που ήταν η σχετική προθεσμία τα προσωπικά στοιχεία τους, θα έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου.

Θα συμμετάσχουν δηλαδή κανονικά στην ανάδειξη νέου προέδρου παίζοντας τον δικό τους ρόλο στην έκβαση της μάχης μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου.

Αυτό που απομένει πλέον είναι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει τις λεπτομέρειες για την εκλογή του επόμενου αρχηγού στην Κουμουνδούρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου