Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Του Χάρη Τσιόκα : Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ

«..Ορόσημο η απόφαση να μην αναβληθεί για 4η φορά η διεξαγωγή ενός εξωστρεφούς συνεδρίου με σύγχρονες συνθέσεις …
Για να καταστούν ενεργά τα 150χιλιαδες νέα μέλη και διακριτή η πρόθεση βιώσιμης γείωσης του πολιτικού φορέα με την κοινωνικη πλειοψηφία με εναλλακτικο -οχι διαχειριστικό- πρόγραμμα διακυβερνησης ...»


«Κατανοώ και σέβομαι τους λόγους που οδήγησαν τους συντρόφους στη συγκεκριμένη επιλογή. Σκέφτομαι ωστόσο, ότι πρέπει να κρατήσουμε ανοιχτό το οξυγόνο για τη δημοκρατία και την κοινωνία, για τη διαμόρφωση πλειοψηφιών που αντιπαραθέτουν εναλλακτική πολιτική πρόταση.


Θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε ακόμη να αγωνιστούμε ώστε να κρατήσουμε ανοιχτούς τους δρόμους αυτής της συνάντησης που πρέπει να στοχεύει, όχι απλά σε διαμαρτυρία για τις ασκούμενες πολιτικές αλλά σε προοδευτική διακυβέρνηση.


Γίνεται πλέον καθοριστική η ανάγκη (και σ αυτό ένα μεγάλο δίκτυο στελεχών εχουμε καταθέσει τη συμβολή μας θεωρώντας το κομβικό σημείο), ο Συριζα ΠΣ να μην αναβάλει για 4η φορά τη διεξαγωγή ενός εξωστρεφούς συνεδρίου!

Είναι μια οριογραμμή για την ανάγκη να αλλάξει η εσωστρεφής κομματική ατζέντα. Για να καταστούν ενεργά τα 150χιλιαδες νέα μέλη και διακριτή η πρόθεση βιώσιμης κοινωνικης γείωσης του πολιτικού φορέα.

Είναι κρίσιμο ο Συριζα ΠΣ με συντεταγμένες διαδικασιες να μην απεμπολήσει το ταυτοτικό στοιχείο της διακήρυξης του - ότι παραμένει χώρος συνάντησης όλων των ρευμάτων του αριστερού και σοσιαλιστικού χώρου που εργάζονται για τη διαμόρφωση με κοινωνική πλειοψηφια της πολιτικης και προγραμματικής ενότητας.

Γιατί βρίσκεται πλέον σ ένα κρισιμο σταυροδρόμι ώστε να καταστήσει σαφες αν επιλέγει το δρόμο του αριστερού σοσιαλιστικού εναλλακτικού κομματος εξουσίας ή αν θα διολισθήσει σε μια κοινωνικά αδιάφορη εσωστρέφεια.

Κι αυτό προυποθέτει την ενεργοποίηση των αντιπροσωπευτικών καταστατικών συλλογικών οργάνων που στην πορεία προς το συνέδριο θα προσκαλούν για σύγχρονες συνθέσεις.




*καθηγητης , πρώην Βουλευτής μελό ΚΕ Συριζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου