Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Όταν ο Τσακαλώτος ήταν υπέρ του να παραδίδει ο βουλευτής την έδρα στο κόμμα του – Τι έλεγε για Γεωργούλη και Κώδικα Δεοντολογίας

Μόνο τυχαία δεν ήταν ως φαίνεται η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη με την οποία ζήτησε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά και την Πέτη Πέρκα (και τον Στέλιο Κούλογλου) να παραδώσουν τις βουλευτικές έδρες τους στο κόμμα.


Βλέπετε ο κ. Τσακαλώτος, όπως και άλλα στελέχη της Ομπρέλας, ήταν από εκείνους που θεωρούσαν πάντα το κόμμα υπεράνω των προσώπων, σε αυτά τα θέματα. Και πώς ο/η βουλευτής «ανήκει» στο κόμμα, χάρη στο οποίο εξελέγη.

Ο κ. Τσακαλώτος είχε πρωτοστατήσει στη διαμόρφωση του κώδικα δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για τους βουλευτές, ώστε να μπει σχετική πρόβλεψη να επιστρέφει την έδρα του όποιος φεύγει από το κόμμα.

Και επίσης είχε δηλώσει ξεκάθαρα όταν ξέσπασε η υπόθεση με τον Αλέξη Γεωργούλη, ότι ο ευρωβουλευτής πρέπει να δώσει την έδρα του στο κόμμα.


Το ερώτημα είναι εάν ο ίδιος θα τηρήσει τον κώδικα δεοντολογίας και τα όσα έλεγε για τους άλλους, τώρα που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη σημαία του οποίου εκλέχτηκε βουλευτής.

Τι λέει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ:
Άρθρο 37 – Γενικοί κανόνες για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε δημόσια πολιτικά αξιώματα
Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που καταλαμβάνουν οποιοδήποτε δημόσιο πολιτικό αξίωμα, αιρετό ή μη, πάντοτε σε συνεννόηση με τα αρμόδια κομματικά όργανα, οφείλουν να το ασκούν με τον τρόπο και το ήθος που αρμόζει στην Αριστερά και με σεβασμό στις πολιτικές αρχές του κόμματος. Με ευθύνη της Κεντρικής Επιτροπής συντάσσεται ειδικός κανονισμός δεοντολογίας για τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέχουν πάσης φύσεως δημόσια αξιώματα.

Και η πρόβλεψη του Κώδικα Δεοντολογίας:


α) Όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους/στις ίδιους/ες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου