Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Μιχάλης Καρχιμάκης : Να πως συγκάλυψε η κυβέρνηση την αισχροκέρδεια των πολυεθνικών

Όλοι πίστεψαν ότι τα πρόστιμα που μπήκαν στις πολυεθνικές για την αισχροκέρδεια τους σε βάρος των καταναλωτών ήταν υπέρογκα.
Αυτή ειναι ένα μέρος της μεγάλης εξαπάτησης των καταναλωτών.

Ολοι λοιπόν φάγανε μια μεγάλη κοροϊδία πιστεύοντας οτι το «ανώτερο και το αυστηρότερο όλων « πρόστιμο του 1 εκατομμυρίου που επιβλήθηκε στις δυο πολυεθνικές ,ήταν γιατι η κυβέρνηση εξάντλησε τα όρια της αυστηρότητας της.

Ελα ομως που δεν ειναι ετσι?

Διότι αποδεικνύεται οτι ήδη απο τον περασμένο Μάρτιο ,εδω και 8 μήνες τωρα η κυβέρνηση γνώριζε πολυ καλα πως αυτές οι εταιρείες και οχι μονο έκαναν πανηγύρια κερδοσκοπίας .

Οι καταναλωτές πλήρωναν ,αυτοί τα κονομούσαν και η κυβέρνηση εγνωριζε και συγκάλυπτε.

Πως λοιπόν συγκάλυπτε τους αφαιμάκτες των καταναλωτών?

Η επιτροπή ανταγωνισμού απο τον Μάρτιο ειχε συγκεντρώσει στοιχεία,συγκριτικά με άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης που αποδεικνυόταν οτι τα προϊόντα που πουλούσαν οι δυο εταιρείες πωλούνταν έως και 361% ακριβότερα σε σχέση με την φθηνότερη αγορά στην Ευρώπη.

Την έρευνα αυτη η επιτροπή ανταγωνισμού την έστειλε στην κυβέρνηση που την απέκρυψε ,επιτρέποντας στους μεγαλοσχήμονες να ξεζουμίζουν τους αδύναμους και τωρα να μας λένε για μειώσεις 5% στις τιμές οταν το αίσχος του κέρδους αυτών που Προστάτευαν ήταν και ειναι θηριώδες.


Τι έπρεπε λοιπόν να κάνει αυτη η κυβέρνηση που γνώριζε  για το αίσχος του κέρδους σε βάρος των αδύναμων καταναλωτών και προφανώς δεν το έκανε?
Δεν διέταξε κανένα οικονομικό έλεγχο στις εταιρείες αυτές για να πιστοποιηθεί το ύψος του τζίρου που αποκόμισαν τα κοράκια της αγοράς ,τουλάχιστον ένα χρονο πίσω.


Αφού λοιπόν έπαιρναν αυτα τα στοιχεία να υπολογίσει ποσά κέρδισαν ασελγώντας σε βαρος των καταναλωτών και ετσι να επιβάλλει τα κανονικά πρόστιμα αυτα που θα ειχε εντοπίσει η έρευνα και οχι πρόστιμα στραγάλια του 1 εκατομμυρίου αλλα αντίστοιχα με το τι ποσά αποκόμισαν απο την αισχροκέρδεια .

Όπως επίσης χαϊδεύοντας τους αισχρους του κέρδους σε βαρος των καταναλωτών ,δεν έκαναν το αυτονόητο .

Δεν απαίτησαν απο αυτούς να μειώσουν τις τιμές στο ύψος των αντίστοιχων τιμών που ισχύουν στην Ευρώπη.

Και οι πολυεθνικές λοιπόν σκάνε στα γέλια για τα πρόστιμα χάδια ενώ έχουν κερδίσει ένα ωκεανό λεφτά,.

Ετσι λοιπόν συντελέστηκε και συνεχίζει να συντελείται το έγκλημα σε βαρος των πολλών και των αδύναμων .

Ετσι λοιπόν συγκάλυψε η κυβέρνηση την αισχροκέρδεια των πολυεθνικών.

Δεν μπορούμε λοιπόν να μένουμε αμέτοχοι και απαθείς.

Το 41% που επικαλείται ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να ειναι το εισιτήριο στους ληστές της αγοράς ,ούτε στην αδιαφάνεια της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος ούτε στην καταπάτηση των θεσμών.




* Ο Μιχάλης Καρχιμάκης είναι π. Υπουργός, π. Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Υποψήφιος βουλευτής Β’ περιφέρειας Αθήνας – Δυτικός Τομέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου