Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

«Βόμβα» Δούκα: Η κυβέρνηση μπλοκάρει τον έλεγχο στη δημοτική εταιρεία που “έτρεξε” τον Μεγάλο Περίπατο και άλλα αμφιλεγόμενα έργα

Σε καταγγελία ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με τροπολογία της να ματαιώσει οικονομικό έλεγχο που προτίθεται να κάνει η νέα δημοτική αρχή σε εταιρεία του δήμου υπεύθυνη για μεγάλα έργα, προχώρησε ο εκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.


Με ανάρτησή του στα social media και χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ο Χάρης Δούκας σημειώνει πως η εταιρεία “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.” που έτρεξε τον “μεγάλο περίπατο” της Πανεπιστημίου, την Βασιλίσσης Όλγας και πολλά άλλα έργα, παρότι μέχρι τώρα είχε στο δ.σ. της 11 μέλη του δήμου και πρόεδρο τον εκάστοτε δήμαρχο, με τροπολογία περάνει στα χέρια της κυβέρνησης.


Η κυβερνητική τροπολογία συγκεκριμένα πετάει έξω τόσο τον Δήμαρχο Αθηναίων από πρόεδρο του δ.σ., όσο και τα μέλη του δ.σ. που προέρχονται από τον Δήμο.

Σύμφωνα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων, πρόκειται για μια καθεστωτική αντιμετώπιση της πρωτεύουσας της χώρας και εκδίκηση της κυβέρνησης κατά των Αθηναίων που δεν εξέλεξαν για δήμαρχο τον Κώστα Μπακογιάννη.


Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο προφανής λόγος αυτής της ρύθμισης είναι να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία αυτή και στα πεπραγμένα της.

Τέλος, ο Χάρης Δούκας καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την τροπολογία.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Χάρη Δούκα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου