Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Η πρώτη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ολοι θα κριθούν από το αποτέλεσμα»

Με ένα λιτό σχόλιο ο Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τις εξελίξεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα η δήλωσή του είναι η εξης: «Ό,τι είχα να πω το είπα στη δήλωσή μου. Κανένα άλλο σχόλιο, όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα».


Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή έστρεψε τα βέλη του στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας ότι επιδιώκει «λευκή επιταγή τριετίας» ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, πράγμα που, όπως ανέφερε, προεξοφλεί μία εκλογική αποτυχία. Παράλληλα, χαρακτήρισε ηττημένους όσους έχασαν και αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, έδειξε το δρόμο της εκλογής προέδρου από τα μέλη λέγοντας με νόημα: «Ο νικητής (Στέφανος Κασσελάκης) φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές, προεξοφλώντας έτσι την εκλογική αποτυχία και αδιαφορώντας και αυτός για τις συνέπειές της. Ενώ άλλοι διαφωνούν στο παρασκήνιο, αλλά σιωπηλά περιμένουν να έρθει η εκλογική αποτυχία, ώστε να του τη χρεώσουν. Αδιαφορώντας για το τί αυτό θα σημαίνει για την παράταξη και τη χώρα.

Αν τα πράγματα είναι έτσι, δεν μπορώ ούτε να παραμείνω σιωπηλός, ούτε όμως και να παραβρεθώ σε ένα συνέδριο που έχει δρομολογηθεί ώστε να αγνοήσει τα κρίσιμα προβλήματα εν ονόματι μιας επίπλαστης αισιοδοξίας. Ένα συνέδριο, όπου θα υποκριθούμε όλοι μαζί πόσο αγαπημένοι είμαστε και το κοινό θα μας χειροκροτήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου