Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Νέα Αριστερά: Απόψε η εκδήλωση με τίτλο «Συγκάλυψη τέλος» με τον Αλέξη – Ποιοι συμμετέχουν

Χαρακτηριστικά κεντρικής πολιτικής παρέμβασης, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις και την πρόταση δυσπιστίας, αποκτά σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά η εκδήλωση με τον Αλέξη Χαρίτση και θύματα υποθέσεων συγκάλυψης και αυθαιρεσίας υπό τον τίτλο «Συγκάλυψη τέλος. Να νικήσει το δίκιο».


Η εκδήλωση, που έχει προαναγγελθεί από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας πραγματοποιείται απόψε στις 19.00 στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. «Το λέμε δυνατά και ξεκάθαρα: Η συγκάλυψη κάπου εδώ τελειώνει. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πρέπει να πέσει» αναφέρουν από τη Νέα Αριστερά, διαμηνύοντας ότι «θα πρωτοστατήσει σε αυτή την υπόθεση».


Στην εκδήλωση, ο Αλέξης Χαρίτσης συζητά με «με πρωταγωνιστές και θύματα υποθέσεων συγκάλυψης και κυνισμού του συστήματος εξουσίας του Κ. Μητσοτάκη. Από τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, διασυρμού, συγκάλυψης και ψεύδους, στις παράνομες παρακολουθήσεις έως το έγκλημα των Τεμπών».

Από τη Νέα Αριστερά επισημαίνουν ότι στόχος είναι να αναδειχθούν αυτές οι υποθέσεις και οι ιστορίες των ανθρώπων που τις έζησαν και τις βιώνουν καθημερινά «με έναν στόχο: Να νικήσει το δίκιο».


Την συζήτηση θα ανοίξει ο Βαγγέλης Βλάχος, αδερφός του Βάιου Βλάχου που έχασε τη ζωή του στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη. Όπως τονίζουν από τη Νέα Αριστερά πρόκειται για έναν από τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη για τη δικαιοσύνη, τη δικαίωση και την αλήθεια και η παρέμβασή του «έχει βαρύνουσα σημασία την ώρα που στην βουλή η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και του κ. Καραμανλή βρίσκεται απολογούμενη για την συγκάλυψη.»

Στην εκδήλωση της Νέας Αριστεράς συμμετέχουν επίσης:



-Ο Δημήτρης Ινδαρές, ο σκηνοθέτης βίωσε μαζί με την οικογένεια του την αστυνομική βία, την αυθαιρεσία μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, στις 18 Δεκεμβρίου του 2019.

-Η Κατερίνα Παπανικολάου πρώην μέλος ΑΔΑΕ, δρ. Δημόσιου Δικαίου. Πρόκειται για την νομικό, μέλος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Τόσο η ίδια όσο και ο πρόεδρος της Αρχής Χρ. Ράμος στοχοποιήθηκαν από τα στελέχη της κυβέρνησης.


-Η Δήμητρα Κεραμυδά, πολιτική αγωγή στην υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης, το 2021. Τότε που μια 19χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη αναζητά βοήθεια από εργαζόμενη σε καφετέρια, έχοντας καταφέρει να ξεφύγει από την αιχμαλωσία 39χρονου αστυνομικού που την εξέδιδε, την βίαζε και την ξυλοκοπούσε.


-Ο Γιάννης Σαμπάνης, πατέρας του δολοφονημένου από αστυνομικούς Νίκου Σαμπάνη, τον Οκτώβριο του 2021.

Συντονίζει η Έλενα- Όλγα Χρηστίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου