Σύμφωνα με πηγές της Νέας Αριστεράς το Πανελλαδικό Συντονιστικό απαρτίζεται από 238 μέλη και «αποτυπώνει τον πανελλαδικό οργανωτικό ιστό της Νέας Αριστεράς, την εκπροσώπηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας, των νέων κινημάτων, της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, της αυτοδιοίκησης και των δυναμικών τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας».
Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του οργάνου, κατά τα 2/3 αποτελείται από στελέχη που κατείχαν θέσεις ευθύνης (Κ.Ε., πρώην και νυν βουλευτές) ενώ υπάρχει ίση αντιπροσώπευση ανδρών και γυναικών (50-50).
Επίσης, το 1/3 του οργάνου αποτελείται από νέα στελέχη και πρόσωπα που συντάχθηκαν με το εγχείρημα της Νέας Αριστεράς.
Κάποια από αυτά είναι:
1. Νατάσα Ρωμανού (Columbia/NASA)
2. Γαβριήλ Σακελλαρίδης
3. Έλενα-Όλγα Χρηστίδη (Ψυχολόγος, Orlando LGTB+)
4. Μαρία Αποστολάκη (δικηγόρος, Διοτίμα).
5. Κατερίνα Σαράντη (αθλήτρια, αναπηρικό κίνημα)
6. Μυρτώ Τσιγκούλη (δημοτική σύμβουλος Σπάτων -Αρτέμιδος)
7. Γιάννης Καλομενίδης (καθηγητής Πνευμονολογίας/Ευαγγελισμός)
8. Αλέξανδρος Καφετζάκης , (πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Ηρακλείου)
9. Άκης Σακισλόγλου (Θεσσαλονίκη, δημοσιογράφος)
Μάχες στην πράξη, όχι διακηρύξεις προθέσεων
Σε ό,τι αφορά το κείμενο της Πολιτικής Απόφασης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αυτό κινείται στην λογική ότι υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση μεταξύ κοινωνικής πραγματικότητας και πολιτικής εκπροσώπησης, με ευθύνες και στην αντιπολίτευση. Είναι, τονίζουν «ένα κείμενο που προσπαθεί να απαντήσει σε δύσκολα ερωτήματα στρατηγικής, δεν διστάζει να κάνει αυτοκριτική και να μιλήσει για την ανάγκη κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών».
Η Αριστερά αναπνέει» τονίζουν «μέσα σε συνθήκες πολιτικής, μέσα από την παραγωγή ιδεών και πολιτικών, μέσα από την υπεράσπιση των αξιών της, μέσα από του κοινωνικούς αγώνες για τις αξίες αυτές, μέσα από τις ρήξεις και τις τομές που θέλει να φέρει στην κοινωνία και την οικονομία. Όχι μέσα από την αντιπολιτική και την παραπολιτική». Αυτό αποτυπώνει και το σύνθημα «η Πολιτική Επιστρέφει».
Η Νέα Αριστερά σύμφωνα με τις ίδιες πηγές φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα «νέο παράδειγμα πολιτικής, όπου το ύφος, η ρητορική και ο δημόσιος λόγος συμβαδίζουν με την μάχη που δίνουμε στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο. Η ριζοσπαστικότητα και η μαχητικότητα της Αριστεράς δεν κρίνεται από το τί λέμε και το πως το λέμε. Κρίνεται από το πώς το κάνουμε και τι μάχες δίνουμε. Φτιάχνουμε το παράδειγμα μας μέσα από την πρακτική, όχι μόνο μέσα από βερμπαλισμούς και διακηρύξεις προθέσεων. Η λαϊκότητά μας χτίζεται με βάση την συγκρότηση ισχυρών δεσμών με την κοινωνία, με τους αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων της, όχι μέσα από εύκολες και ανέξοδες ατάκες».
Μεγάλες οι ευθύνες του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ για τις χαμηλές προσδοκίες της κοινωνίας
Εν είδει αυτοκριτικής από τη Νέα Αριστερά επισημαίνουν ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τις σημερινές χαμηλές προσδοκίες της κοινωνίας που έχουν οδηγήσει στην κυριαρχία Μητσοτάκη «είναι μεγάλες και πρέπει να αποτιμηθούν».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε σε μία πανίσχυρη κοινωνική απαίτηση το 2015 για ριζική αλλαγή στην χώρα μας» και «τα θετικά επιτεύγματα της τότε κυβέρνησης είναι πολλά και σημαντικά και σε διαφορετικά πεδία», αναφέρουν. Όμως, προσθέτουν, «ο πήχης των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν, υψώθηκε υπερβολικά με εύκολες υποσχέσεις και άκρατο βολονταρισμό.
Η απογοήτευση, η ματαίωση και εντέλει η ακύρωση των προσδοκιών που αναπτύχθηκαν, οδήγησαν την κοινωνία στην απόσυρση από την πολιτική, στην έλλειψη ενδιαφέροντος και στην υποβάθμιση των κοινωνικών αγώνων. Η κρίση αξιοπιστίας για τον ΣΥΡΙΖΑ και η διάρρηξη των σχέσεων εμπιστοσύνης με την κοινωνία είναι πλέον μία αντικειμενική συνθήκη που αφορά όλη την Αριστερά. Αν αυτό δεν γίνει κατανοητό, η κρίσιμη σχέση αυτή εμπιστοσύνης με τον λαό δεν θα μπορέσει να αποκατασταθεί».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου