Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Συνελήφθη ο νταής βουλευτής - Κατηγορείται για «αυτόφωρο κακούργημα»

Προσήχθη, κρατείται και θα οδηγηθεί από την Φρουρά της Βουλής στη ΓΑΔΑ για κακούργημα με τη διαδικασία του Αυτοφώρου ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών και νυν ανεξάρτητος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος επιτέθηκε και γρονθοκόπησε μέσα στη Βουλή τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έδωσε εντολή στη φρουρά της Βουλής να συλληφθεί ο ανεξάρτητος βουλευτής θεωρώντας ότι στοιχειοθετείται κακούργημα με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα.


Ειδικότερα, το άρθρο αναφέρει:



«Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

«Επειδή η ασυλία καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη», σημείωσε στην Ολομέλεια ο Κώστας Τασούλας και ανακοίνωσε πως «έδωσα εντολή στη φρουρά ότι στοιχειοθετείται κακούργημα». Μιλώντας με δημοσιογράφους ο Κώστας Τασούλας σημείωσε «έδωσα εντολή να περιοριστεί», λέγοντας μάλιστα πως «θα τον πάμε εμείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου