Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ιερώνυμος στη συνάντηση με τον Πιερρακάκη - Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα

Συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα είχαν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου από τότε που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Έρχεται, δε, μετά το μήνυμα του κ. Ιερώνυμου για τις επιθέσεις εις βάρος πολιτικών.


Η ανάρτηση Πιερρακάκη για τη συνάντηση με τον Ιερώνυμο

Σε ανάρτησή του στο facebook ο υπουργός Παιδείας έγραψε για τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο. «Υποδέχτηκα με ιδιαίτερη χαρά και τιμή στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Πολιτεία και Εκκλησία συνεργάζονται αρμονικά σε πνεύμα συναλληλίας, με ειλικρινή διάλογο, αμοιβαίο σεβασμό και γνώμονα το καλό της πατρίδας μας.»

«Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα», είπε Αρχιεπίσκοπος στον υπουργό Παιδείας.


Από την πλευρά του ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των σχέσεων Πολιτείας-Εκκλησίας και μίλησε για τη συνεργασία στο πλαίσιο της συναλληλίας και των διακριτών ρόλων μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με το romfea.gr, ο Μακαριώτατος χαρακτήρισε την επίσκεψη ως μία αφορμή για ανταλλαγή απόψεων σε κοινά θέματα που απασχολούν Εκκλησία και Πολιτεία.

Επίσης, μετά το πέρας της συνάντησης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι «η Εκκλησία δεν εκδικείται και αγαπά όλους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου