Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ραντεβού και διεργασίες - Ο Γερουλάνος με Ανδρουλάκη και Δούκα, τι γίνεται με το debate

Έντονες διεργασίες στα αρχηγεία του Νίκου Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα ενόψει του β’ γύρου των εκλογών του ΠΑΣΟΚ. Οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος δίνουν ραντεβού τόσο για το debate ενώ στο παρασκήνιο εντείνονται οι διεργασίες ώστε να εξασφαλίσουν πιθανή στήριξη κάποιου εκ των τεσσάρων αντιπάλων τους στον πρώτο γύρο.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα οι δύο φιναλίστ τηλεφώνησαν στους συνυποψηφίους τους (Γερουλάνο, Διαμαντοπούλου, Κατρίνη, Γιαννακοπούλου).


Πηγές από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη ανέφεραν πως τους συνεχάρη για τον προεκλογικό αγώνα που έδωσαν με ήθος, γυρίζοντας όλη την Ελλάδα, ενώ έμεινε στα πολιτικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς του, χωρίς να κάνει άλλου είδους αναφορές.

«Δεν μπαίνουμε σε παζάρια» ξεκαθάρισε ο ίδιος, μιλώντας στο Mega.

Όμως και ο Χάρης Δούκας, είχε το πρωί τηλεφωνικές επαφές με όλους τους συνυποψηφίους του – πλην του Μιχάλη Κατρίνη, με τις επικοινωνίες να γίνονται σε καλό κλίμα.
Όπως φαίνεται από την έως τώρα στάση του ουδείς εκ των τεσσάρων που αποκλείστηκαν από το β’ γύρο θα κάνει δημοσίως κάποια δήλωση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.

Τι γίνεται με το debate - Στο επίκεντρο η ημερομηνία

Παράλληλα με τους σχεδιασμούς των δύο υποψήφιων «φουνώνει» και η συζήτηση για το δεύτερο debate.

Ανδρουλάκης και Δούκας εμφανίζονται θετικοί όμως μένει να φανεί αν θα βρεθεί κατάλληλη ημερομηνία.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει άτυπα και έχουν κατατεθεί προτάσεις και από τις δύο πλευρές.
Η πλευρά Ανδρουλάκη προτείνει για παράδειγμα το ντιμπέιτ να γίνει την Τετάρτη, ημέρα όμως που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας υπό την προεδρία του Χάρη Δούκα. Συνεπώς, η πλευρά του δημάρχου της πρωτεύουσας ζήτησε η διεξαγωγή της τηλεμαχίας να είναι η Παρασκευή.

Τη συζήτηση για το ντιμπέιτ άνοιξε ο Χάρης Δούκας, ο οποίος επικοινώνησε με την ΕΡΤ, συζητώντας τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας. «Είναι σημαντικό να κάνουμε έναν ζωντανό και παραγωγικό διάλογο για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και της χώρας», είπε.


Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο Mega, δήλωσε ότι είναι θετικός. «Εγώ από τη δική μου πλευρά είμαι θετικός να κάνουμε ένα debate με πολιτικό πολιτισμό, όπως έγινε και το προηγούμενο», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, η Πέμπτη θεωρείται προβληματική από πλευράς τηλεθέασης για το επιτελείο Δούκα, καθώς παίζει η Εθνική Ελλάδας με την Εθνική Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ για το Nations League. Σε κάθε περίπτωση εξελίξεις αναμένονται την Τρίτη.

Ειδικότερα, εκπρόσωποι των δύο επιτελείων, η Στεφανία Μουρελάτου και ο Βαγγέλης Τσόγκας από την πλευρά Ανδρουλάκη και η Ανδριάννα Μαγγανιά και Παναγιώτης Βλάχος από την πλευρά Δούκα, θα συναντηθούν ψάχνοντας τη χρυσή τομή.

Συνάντηση Γερουλάνου με Ανδρουλάκη και Δούκα

Δυο συναντήσεις την Τρίτη (8/10), εντός της Βουλής, θα δώσουν νέο «καύσιμο» στο μεσοδιάστημα που απομένει μέχρι τις δεύτερες κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.


Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα διεκδικήσει την προσεχή Κυριακή (13/10) εκ νέου το χρίσμα, το οποίο θέλει να πάρει ο Χάρης Δούκας. Ο δήμαρχος Αθηναίων κατάφερε σε ένα εκλογικό θρίλερ, να αφήσει για μόλις λίγες εκατοντάδες ψήφους πίσω του τον Παύλο Γερουλάνο.

Ο τελευταίος, συνεχίζοντας στο ίδιο ενωτικό κλίμα που κινήθηκε όλο αυτό το διάστημα και ειδικά τη νύχτα που ακολούθησε των εκλογών της 6ης Οκτωβρίου, θα έχει συνάντηση την Τρίτη (8/10) με τους δύο μονομάχους του β' γύρου.

O κ. Γερουλάνος θα συναντήσει αρχικά, στις 11:30, τον Νίκο Ανδρουλάκη, στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ενώ θα κάνει το ίδιο και με τον Χάρη Δούκα μιάμιση ώρα αργότερα, δηλαδή στις 13:00, στον ίδιο χώρο.


Το γεγονός ότι οι συναντήσεις Γερουλάνου με τους Ανδρουλάκη και Δούκα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως και ο χώρος που αυτές θα πραγματοποιηθούν, δείχνουν ξανά τη θέληση του βουλευτή Α' Αθήνας να στείλει μήνυμα ότι δεν μπαίνει σε αδιαφανή παζάρια ενόψει του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου