Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Μέχρι το 2014 η Κύπρος μπορεί να έχει το δικό της φυσικό αέριο...


Λευκωσία: Η Κύπρος μπορεί να έχει το δικό της φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα στη θαλάσσια περιοχή που εμπίπτει στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη μέχρι το 2014. Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Noble Energy μιλώντας στο πλαίσιο ημερίδας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.



Ο ... 

επικεφαλής της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης δήλωσε ότι πριν το τέλος του 2011 θα μπει το τρυπάνι και θα αρχίσουν οι εργασίες στο οικόπεδο 12.

Τεράστια αναμένεται να είναι τα οφέλη τόσο για τα κρατικά ταμεία όσο και για τους Κύπριους καταναλωτές, οι οποίοι θα πληρώνουν πολύ φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην ημερίδα μίλησε επίσης ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου, τονίζοντας ότι Κύπρος και Λίβανος έχουν την ευκαιρία να ενώσουν δυνάμεις και να επωφεληθούν οικονομικά.

Αναφερόμενος στην αντίδραση της Βηρυτού σε σχέση με τη συμφωνία για την ΑΟΖ Κύπρου - Ισραήλ, ανέφερε ότι χρειάζεται συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου. Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι ο Λίβανος διαχρονικά σέβεται τις υποχρεώσεις του, όπως και τις συμφωνίες που συνομολογεί.

www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου